Vrouw/Glossy
42709405
Glossy

Quiz: Wat voor relatiemateriaal ben jij?

Quiz: Wat voor relatiemateriaal ben jij?

Quiz: Wat voor relatiemateriaal ben jij?

Liefde is… alles met elkaar delen? Voor altijd? Of minder belangrijk dan spannende seks? Eerlijk antwoorden en je hebt zwart-op-wit hoe het zit met jou en relaties.

Quiz: Wat voor relatiemateriaal ben jij?

Quiz: Wat voor relatiemateriaal ben jij?

1. Als mijn geliefde een tijdje niet reageert op mijn appjes, ga ik ervan uit dat hij een goede reden heeft. a) Jawel, al schieten er wel wat onrustige gedachten door mijn hoofd. Wie of wat is er belangrijker dan ik? b) Natuurlijk, ik vertrouw hem en hij heeft ook een leven. c) Vast wel, maakt mij het uit.

2. Al heb ik een relatie, ik flirt ook weleens met een ander. Ik moet soms even weten of ik nog goed in de markt lig. a) Dat zou ik nooit doen. Liefde is geen spelletje. b) Flirten wel, dat mag hij ook. Iets met een ander beginnen, is een heel ander verhaal. c) Hallo, hoe saai zou het leven zijn zonder flirten? En iets verder gaan moet ook kunnen.

3. Met mijn geliefde wil ik mijn diepste gedachten en gevoelens delen. a) Ja, dat vind ik erg belangrijk. Mijn partner is mijn soulmate. b) Sommige dingen bespreek ik liever met vriendinnen. Je hoeft als stel niet alles van elkaar te weten. c) Wij zijn niet van die praters. Wij delen liever andere dingen...

4. Kijk je weleens in zijn telefoon? a) Als ik zie dat hij een berichtje krijgt en hij niet in de buurt is, lees ik het soms. b) Alleen als hij me iets wil laten zien. c) Nee zeg, dat gaat me niks aan.

5. Het besluit om te gaan samenwonen… a) Is een heerlijke sprong in het diepe. Dan wordt het ‘echt’. b. Neem je niet zomaar. Het moet voor allebei goed voelen. c) Kan het begin van het eind zijn.

6. “Ik hou van jou,” zegt je geliefde. Wat zeg je terug? a) “Ik nog meer van jou!” b) “Dat weet ik toch...” c) “Ho ho, zullen we het leuk houden?”

7. De beste relaties zijn de langste relaties. a) Eens. Samen oud worden, met de ups en downs die daarbij horen, is échte liefde. b) Het ligt eraan. Als de koek op is, kun je beter uit elkaar gaan. c) Van een kortstondig avontuur kun je toch ook heel gelukkig worden?

8. Ik doe het liefst alles samen. a) Hij gaat nog net niet mee naar de wc. Zonder grap, als je gek op elkaar bent wil je toch veel bij elkaar zijn? b) Juist door ook dingen apart te doen, houden we de relatie gezond. c) Ik vind het veel leuker om niet te weten wanneer ik hem weer zie.

9. Het grootste nadeel van een serieuze relatie is dat je veel vrijheid moet inleveren en altijd rekening met elkaar moet houden. a) Wat negatief gebracht. Het is toch fijn om belangrijk voor elkaar te zijn. b) Dit klopt wel een beetje. Soms is dat een behoorlijke uitdaging. c) Waar! Daarom hoeft het wat mij betreft niet zo serieus allemaal.

10. Je ontdekt lekkage in de badkamer en belt meteen je geliefde. Hij neemt niet op en heeft uren later nog niet teruggebeld. Wat nu? a) Ik blijf bellen en appen tot hij reageert. Dit soort dingen los je toch samen op? b) Als het te lang duurt, bel ik vast een loodgieter. c) Ik bel hem überhaupt niet over huishoudelijk gedoe, dat is vragen om sleur.

11. Je geliefde moet wat zakelijke dingen met zijn ex bespreken. Tijdens een een etentje... a) Ik vind dat raar. Hoezo kan dat niet even snel bij jullie thuis? b) Wat fijn dat hij een goede band met zijn ex heeft. c) Prima toch? Ik mag ook met andere mannen uit eten.

12. Het doel van een relatie is samen iets opbouwen. Huisje-boompje-beestje en ooit die pensioencamper. a) Heerlijk! Waarom zou je iets beginnen als je niet samen oud wilt worden? b) Je weet nooit hoe het loopt en je moet je ook persoonlijk kunnen ontwikkelen. c) Ik krijg het spontaan benauwd! Alsof je alleen zó gelukkig kunt zijn.

13. Voordat een relatie serieus wordt, wil je weten hoe hij denkt over het ouderschap. a) Absoluut. Dat is iets waarover je echt op één lijn moet zitten. b) Nee hoor. Mochten we samen voor kinderen gaan, dan komen we daar wel uit. c) Hou op! Ik leer liever eerst al zijn skills in bed kennen.

14. Je mag je geliefde af en toe best in onzekerheid laten over hoe leuk je hem vindt. a) Ik hou niet van hard to get. Ik vertel hem het liefst elke dag hoeveel ik van hem hou. b) Een beetje mysterie houdt het spannend. Dan blijft hij z’n best voor me doen. c) Graag wel, ja. Hij moet niet gaan denken dat we gaan trouwen.

15. Heb jij de ware gevonden? a) 100% zeker. b) Ik ben zeker gelukkig, maar je weet nooit wat de toekomst brengt. c) Ik geloof niet in de ware.

A = 0 punten B = 1 punt C = 2 punten

TEL JE PUNTEN BIJ ELKAAR OP EN LEES DE UITKOMST

0-10 punten - Nog lang en gelukkig Jij bent trouw, toegewijd en een tikje bezitterig. Je deelt het liefst alles met je partner en smelt bij het idee dat jullie als kromme, grijze oudjes nog steeds hand in hand lopen. Openheid en genegenheid vind je heel belangrijk en dat verwacht je ook van je partner. Hoe goed het ook voelt tussen jullie, vergeet niet dat hij een individu is, met zijn eigen wensen en behoeftes. Het maakt een relatie alleen maar sterker als je elkaar ook een beetje kunt vrijlaten.

11-20 punten - Vrijheid blijheid Je gaat voor een serieuze relatie, maar dat betekent niet dat je een man nodig hebt om gelukkig te zijn. Je vindt het juist leuk om ook een eigen leven te hebben. Zo blijf je interessant voor elkaar. Een toekomst samen uitstippelen hoeft niet van jou. Je leeft nu en bekijkt het nuchter: garanties zijn er niet. Toch is het stiekem fijn om te voelen dat je elkaars nummer één bent. Dat mag je elkaar af en toe best laten merken.

21-30 punten - Maatjes met een ‘extraatje’ Het standaard plaatje, daar ben jij allergisch voor. Jij zoekt vuurwerk! Je hebt liever dat een man een beetje onbereikbaar blijft dan dat de sleur in je nek hijgt. Vriendschap met geregeld goede seks is voor jou ideaal. Het hoeft ook niet exclusief te zijn, lang leve de lol. Sommige vriendinnen denken dat je nog nooit écht verliefd bent geweest of dat je dat stiekem eng vindt. Laat ze maar denken… Jij gaat voor je eigen geluk.

En...wat kwam er bij jou uit? Is het herkenbaar? Deel je resultaten onder onze post op Facebook!

Deze quiz komt uit de VROUW Glossy opgebiecht special die nu in de winkels ligt.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.