Vrouw/Opgebiecht
427874259
Opgebiecht

'Misschien moet ik mijn seksuele kant nog ontdekken'

voetjevrijen in bed

voetjevrijen in bed

Vandaag bleek uit onze enquête dat van onze lezeressen 3 op de 10 haar seksleven ronduit 'saai' of zelfs 'niet bestaand' noemt. Vandaag biecht een vrouw, behorende tot die 30%, op waarom ze seks - vooralsnog? - nooit echt leuk vindt…

voetjevrijen in bed

voetjevrijen in bed

"Ik was 16 toen ik voor het eerst seks probeerde te hebben. Niet omdat ik er nou zoveel zin in had, maar omdat ik met mijn toenmalige vriendje in een bed lag en we allebei het idee hadden 'dat het er nu maar eens van moest komen.'"

Totaal niet opgewonden

"Het lukte voor geen meter, want ik was totaal niet opgewonden en snapte er helemaal niks van. Omdat het ook zijn eerste keer was, wist hij ook niet goed wat hij moest doen. Uiteindelijk hebben we het maar opgegeven, en zijn we een film gaan kijken."

"Seks werd een ding. Al mijn vriendinnen hadden het erover, maar ik kon er nooit echt over meepraten. Ik snapte die behoefte aan seks gewoon niet. In mijn tienerjaren ging ik wel eens mee met een jongen naar huis, maar deed ik uiteindelijk niks met hem."

Feitelijk nog maagd

"Ik wilde wel zijn aandacht, en vond het wel gezellig om een beetje te zoenen of naast iemand wakker te worden. Maar seks? Dat vond ik maar gedoe, en zelfs een beetje eng."

"Toen ik 21 werd, was ik inmiddels wel wat nieuwsgieriger naar seks geworden. Ik wilde wel eens ondervinden waarom al mijn vriendinnen het zo geweldig vonden. Doordat ik inmiddels al wat ouder was, en feitelijk nog maagd was, durfde ik alleen niet zo goed. Wat als ik er helemaal niks van bakte?"

Tranen bedwingen

"De eerste jongen met wie ik het uiteindelijk 'echt deed' was zelfverzekerd, knap en wat ouder. Ik vond het gênant om hem te vertellen dat ik amper ervaring had, dus ik zei niks. Het deed ontzettend veel pijn, en ik herinner me dat ik mijn tranen moest bedwingen."

"Hij besteedde daar totaal geen aandacht aan, en was alleen maar gefixeerd op zichzelf. Omdat hij zo zelfverzekerd overkwam, had ik het idee dat het aan mij lag."

Een collega

"Ik had wel eens van een ander meisje gehoord dat hij heel goed in bed was. Bovendien: al mijn vriendinnen genoten toch zo erg van seks, waarom ik dan niet?"

"Na die ervaring werd mijn beeld over seks er niet bepaald beter op. Ik had wel gevoelens voor jongens, en associeerde dat wel met 'bij iemand zijn', maar niet met seksuele opwinding. Een jaar later kwam het er toch weer van. Ik was ontzettend verliefd op een collega en we belandden in bed."

Geen flauw idee

"Voor het eerst voelde ik wel iets van opwinding, maar ik was zo zenuwachtig dat ik geen flauw idee had wat ik moest doen. Daardoor blokkeerde ik waarop hij geïrriteerd raakte. Zijn reactie maakt me alleen maar meer onzeker. 'Zie je wel', dacht ik. Seks is gewoon niks voor mij!'"

"Daarna wees ik alle jongens af, tot ik mijn huidige man leerde kennen. Hij was de eerste jongen die écht de tijd voor me nam, en dat hielp. Door hem ging ik seks 'best leuk' vinden, en voor het eerst voelde ik me vertrouwd bij iemand en kon ik me meer laten gaan. Het was niet zo dat ik er echt naar uitkeek, maar ik vond het in ieder geval niet meer vervelend of pijnlijk."

Soort verplichting

"Inmiddels zijn we al jaren samen. De eerste maanden deden we het nog best veel, maar daar is nu niks meer van over. Ik ben gek op hem, en ik wil graag bij hem zijn maar seks hoort voor mij daar niet per se bij. Ik kijk veel liever samen een film, of ga lekker koken."

"Seks is voor mij echt een soort verplichting geworden. Ik weet dat hij het graag wil, en zoals je in een relatie soms dingen voor elkaar doet, doe ik dit voor hem. Het is niet dat ik het verschrikkelijk vind, maar voor mij hoeft het gewoon niet zo. Ik voel die spanning niet."

Ontdekken

"Ik heb mezelf nooit echt als een 'seksueel persoon' gezien, maar laatst deed ik een project met een aantrekkelijke collega. Toen hij ineens mijn hand aanraakte, had ik zin om de kleding van zijn lijf te scheuren."

"Dat gevoel heb ik nog nooit bij iemand gehad. Het verwarde me, want die seksuele gedachtes ken ik helemaal niet. Ik wil mijn stabiele relatie niet opgeven, maar soms vraag ik me wel eens af of ik deze kant van mezelf misschien nog moet ontdekken..."

Jij op VROUW.nl

Wil jij ook eens iets - anoniem - opbiechten?

Dan kan dat hier!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.