430767
Vrouw

Verhalen achter het nieuws

Spastische Niels (33) wil zoontje de wereld laten zien

Overal kunnen gaan en staan waar je wilt is voor Niels Schuddeboom (33) geen vanzelfsprekendheid. Sinds hij vlak na zijn geboorte geelzucht kreeg, is hij spastisch en aan een rolstoel gebonden. Door een crowdfundingsactie hoopt hij zich binnenkort flexibeler te kunnen verplaatsen. "Ik wil Sep zo graag de wereld laten zien."

"Ik weet niet beter dan dat ik mij amper kan bewegen. Ondanks dat ik eigenlijk altijd pijn heb, heb ik mijn handicap inmiddels geaccepteerd als onderdeel van wie ik ben. Als ik morgen een pilletje zou krijgen waardoor ik zou kunnen lopen, zou ik dat niet eens willen."

Vervelende situaties

"Het vervelendste aan mijn handicap vind ik dat ik mij zo moeilijk kan verplaatsen van A naar B. Er zijn natuurlijk voorzieningen voor mensen zoals ik maar deze zijn allesbehalve optimaal. in de praktijk betekent dit dat ik over een autoritje van 20 minuten maar liefst drie uur doe met de trein. Dit levert vaak vervelende situaties op. Toen Sanne (31) en ik bijvoorbeeld trouwden...Lees het hele verhaal op VROUW.nl