Vrouw/Praat Mee
431020587
Praat Mee

Praat mee

’Ik eet geen vlees, dus jij ook niet’

„Ik wil niet dat je vlees eet in mijn huis”, zegt een vriendin, een overtuigd veganist. Ik ben bij haar op bezoek en heb nog een broodje over van de lunch in mijn tas. Een lekker wit bolletje met filet americain. Zodra het broodje tevoorschijn komt, hoor ik mijn vriendin al: „Je gaat dat hier niet eten, hoor, dat doe je maar buiten!” Gevolgd door een blik van pure afschuw.

Opdringerigheid

Met eten heb ik het principe: geniet met mate. Soms een bolletje filet americain moet kunnen, toch? Of is het een koe teveel en moet ik er helemaal van afstappen? Is vlees ’uit’ en moet ik kiezen voor de vegetarische filet americain die smaakt naar tien gemalen paprika’s? En hoe zit het dan als ik uit eten ga met vegetarische vrienden?

Omelet met spekjes

Laatst was ik uit eten en wilde ik heel graag de specialiteit van de chef bestellen: een bijzondere omelet met gebakken spekjes. Gebakken spekjes, een stuk of tien maximaal. De reacties: „Je neemt die omelet toch niet, he?! Daar is een varken voor vermoord!” „Walgelijk” en „Gadverdamme”.

Tja, wat doe je dan? In hoeverre pas je je eetgewoontes wel of niet aan als je bij anderen bent? Ik moet bekennen: ik heb uiteindelijk de omelet zonder spekjes genomen. Wat zou jij doen?

Praat mee!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.