Nieuws/Vrouw
431937916
Vrouw

Zo ziet de cao van een moeder er écht uit

Stel je eens voor: je gaat op sollicitatiegesprek en je leidinggevende vraagt je de rest van je leven beschikbaar te zijn, voor 24 uur per dag, tegen een zeer kleine vergoeding. Zou jij deze baan aannemen? Waarschijnlijk niet! En toch pronkt deze fulltime job op het CV van héél veel Nederlandse vrouwen ...

Het wordt vaak gezegd: het moederschap is een fulltime job én net als bij iedere baan zitten daar consequenties aan verbonden. Journalist Alice ten Napel beschreef de regels van deze moederschap in een hilarische moeder cao.

1. Algemene voorwaarden van de moeder-cao

We willen graag benadrukken dat binnen ons bedrijf dit de meest verantwoordelijke baan is die de uiterste inzet van u eist. Zeg vaarwel tegen uw oude leven en omarm vol overgave uw nieuwe manier van leven. Er is geen weg meer terug. Voortaan heeft u geen tijd meer voor nutteloze bezigheden. Hieronder zetten we de overige voorwaarden van de arbeidsovereenkomst nog een keer op een rijtje.

2. Arbeidstijden

Als leidinggevende van uw afdeling bent u het hele jaar door, 24 uur per dag en zeven dagen per week beschikbaar voor uw ondergeschikten.

3. Honorarium

U ontvangt maandelijks een kleine geldelijke vergoeding in de vorm van kinderbijslag en kindertoeslag. Echter, de financiële investeringen die u zelf doet, overstijgen het niveau van uw inkomsten ruimschoots.

4. Alternatief honorarium

U ontvangt verrijking in algemene zin op alle vlakken van uw leven. Grenzeloze liefde, vreugde, glimlachjes, plakkerige kusjes en niet nader te duiden kunstwerken. En vooral zachte armpjes om u heen voor een liefdevolle omhelzing. Uw algemeen welbevinden en levensvreugde stijgen zienderogen.

5. Vakantiedagen

Indien u op vakantie gaat, betekent dat in de praktijk slechts verplaatsing van uw werkterrein. Doorgaans reizen uw ondergeschikten met u mee en zij verlangen dezelfde liefdevolle toewijding als op kantoor.

6. Ziekteverzuim

Het is in principe niet toegestaan ziek te zijn. Indien u onverhoopt toch ziek wordt, is dat geen excuus om het er even van te nemen. U wordt geacht gewoon door te werken.

7. Bijzonder verlof

Bij hoge uitzondering is het toegestaan om bijzonder verlof op te nemen met uw mede-manager. De onkosten bedragen meestal een zekere vorm van schuldgevoel omdat u uw ondergeschikten onder de hoede van anderen heeft achter gelaten.

8. Doorgroeimogelijkheden

Indien u heel veel plezier beleeft aan uw werkzaamheden is het meestal mogelijk nog één of meerdere ondergeschikten aan uw team toe te voegen. Let op: meerdere ondergeschikten verhogen de werkdruk aanzienlijk. Het positieve nieuws is dat uw alternatieve honorarium evenredig stijgt.

Tot slot: We wensen u veel succes en bovenal mateloos plezier met deze nieuwe en uitdagende functie als moeder binnen ons bedrijf Maatschappij en we hopen u voortaan dagelijks als onze collega te verwelkomen!

En, herkennen jullie veel in deze moeder cao?

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.