433579
Vrouw

Sexy op social media, mag dat?

Halfnaakt op Twitter

Een beetje bekende vrouw zet zichzelf tegenwoordig naakt of halfnaakt op Twitter. Zo zagen we het strakke lijf van Heleen van Royen, een ’vakantiegroet opdat we haar niet zouden vergeten’ en zelfs dochter Olivia kwam onlangs voorbij.

Met goedkeuring van mams overigens, die trots opmerkte dat de 19-jarige de ’familie-traditie in ere houdt’ met de spiegelfoto.

Blote kliekjes

Christina Curry post regelmatig blote kiekjes van zichzelf, al dan niet gemaakt door nieuwe stiefmama Micky Hoogendijk. En verpeste daarmee volgens moeder Patricia Paay haar eigen markt. Een sessie met Playboy ketste af. Ook Anouks strakke billen in sexy rode string hebben ongetwijfeld een onvergetelijke indruk gemaakt op haar twittervolgers.

Niet alleen in Nederland, ook buiten onze landsgrenzen twitteren beroemde dames naar hartenlust hun naakte lijven de wereld in.

Adrianne Curry, de eerste winnares van America’s Next Top Model, ’verwende’ haar fans met een naaktfoto en ook Scarlett Johansson liet zich volgens eigen zeggen van haar ’beste kant’ zien, net als Rihanna en Heather Morris van de serie Glee.

Katy Perry

Pikante foto’s die uitlekken, daar weet Katy Perry alles van. Ze gaf toe dat ze wel eens pikante foto’s stuurde naar haar toenmalige man Russell Brand. „Maar”, voegde ze eraan toe „dat doen toch alle meisjes.”

In de bijlage van The Sunday Times werd onlangs zelfs advies gegeven hoe je je sexy foto’s zo stijlvol mogelijk kunt maken. Gebruik een bewerkingsprogramma als Hipstagram om het een beetje kunstzinnig te maken. Zet je gezicht er niet op, fotografeer van bovenaf en laat je broek altijd aan.

Goede tips voor Curry en haar collega’s. Kun je altijd nog zeggen: ik was het niet. Dat deed Christina Hendricks, de wulpse actrice uit Mad Men, toen laatst haar naakte borsten uitlekten, ook. Gewoon ontkennen. Al wordt dat wat moeilijk als je het via je eigen twitteraccount hebt gepost.

Wat vind jij hiervan? Zijn deze bekende mensen een goed voorbeeld? Zet jij wel eens iets pikants op social media? Mogen jouw kinderen alles plaatsen op het internet? Of hebben jullie duidelijke regels afgesproken?

Hieronder geeft eerst onze VROUW-panel haar visie, daarna horen we graag hoe jij over dit onderwerp denkt!

Praat met ons mee!

'Lekker je tong uitsteken en schijt hebben'

  Suzanne de Jong is getrouwd en moeder van een dochtertje van 1. Tijdens haar zwangerschap heeft ze een hersenbloeding gehad. 'Iedereen moet doen waar hij of zij gelukkig van wordt! Lekker je tong uitsteken en sch*t hebben wat een ander daarvan vindt. Het plaatsen van pikante foto’s van jezelf op internet is een uitermate geschikte manier als je;

1. Niet bent overgeslagen door moeder natuur (Althans dit vergroot het aantal positieve reacties)

2. Uit bent op aandacht op korte termijn

3. Niet kieskeurig bent waarom je die aandacht krijgt

4. Het je geen reet interesseert dat iedereen je blote reet kan zien… & last but not least

5. Je er geen moeite mee hebt dat je met ‘seks’ verkoopt! (het helpt als je er niets van aantrekt dat sommigen beweren dat je daarmee ook je ‘ziel’ verkoopt)

Deze foto’s worden vooral door een korte termijnbehoefte aan aandacht in een impulsieve bui geplaatst. Ik ben niet bang voor een slechte invloed op onze dochter. Het enige wat Tjerk en ik kunnen doen is ons best om Lise een stabiele liefdevolle basis mee te geven. Een basis met genoeg ruimte om te vallen om vervolgens te laten merken dat wij altijd vol vertrouwen achter haar blijven staan. Haar uit te leggen dat er een verschil zit in geluk op lange en geluk op korte termijn. Dat ze leert goed te zijn voor de mensen en de dieren om haar heen, om te geven en te nemen. Dit alles hoop ik haar bij te brengen door het geven van genoeg van onze tijd, liefde en aandacht.'

'Wat je via internet de wereld instuurt, maak je niet meer ongedaan'

  Saskia Bijker is 18 jaar geleden uit Nederland vertrokken voor haar grote liefde in Spanje. Inmiddels zijn ze getrouwd en wonen ze in Madrid. 'Dit moet iedereen natuurlijk voor zichzelf uitmaken, maar persoonlijk ben ik er zeker geen voorstander van en ik zou het zelf nooit doen. Voor mij is bloot heel erg privé en alles wat je via Internet de wereld instuurt, dat weten we nu toch zeker hopelijk wel allemaal, is nooit meer ongedaan te maken. Ik kan me heel goed situaties voorstellen waarin je wilde dat je jezelf niet zo achteloos had bloot gegeven voor iedereen, bijvoorbeeld als je een nieuwe, serieuze baan, functie of relatie krijgt. Als ik een dochter zou hebben zou ik het haar zeker niet aanraden, maar ook niet verbieden om niet het risico te lopen dat ze het alleen al daarom zou gaan doen.'

'Schreeuw om aandacht'

  Michelle van Daalhoff is single. Sinds twee jaar is ze werkzaam als freelance theaterdocent en theatermaker. 'Ik ben niet per definitie tegen naakt. Als theatermaker en kunstliefhebber weet ik dat naakt functioneel kan zijn en dus heel mooi. Natuurlijk is dit een mening, want collega’s denken hier soms anders over. Naaktfoto’s van jezelf online plaatsen puur om jezelf te laten zien, vind ik een schreeuw om aandacht. Bekende Nederlanders zouden beter moeten weten. Anders vind ik het als je de keuze maakt om in de Playboy te gaan staan. Je kunt dan tenminste je hypotheek aflossen en je weet dat het smaakvol gedaan is. En toch, hoeveel WC- rollen ik ook moet stelen uit geldgebrek, mij zul je nooit bloot in een blad terugvinden.' 

Volg VROUW ook op Hyves, Facebook, Twitter en Google+!