Vrouw/Praat Mee
434263649
Praat Mee

Moet een vechtscheiding bestraft worden?

Moet een vechtscheiding bestraft worden?

Moet een vechtscheiding bestraft worden?

Scheidende ouders die niet met elkaar door een deur kunnen, die elkaar zwart maken of de kinderen tegen de andere ouder opzetten. Vind jij dat dit gedrag bestraft moet worden? En wat zou dan een passende straf zijn? Praat mee!

Moet een vechtscheiding bestraft worden?

Moet een vechtscheiding bestraft worden?

Naar schatting verloopt twintig procent van de scheidingen problematisch. Jaarlijks hebben circa 3.500 kinderen erg veel last van de scheiding van hun ouders. In totaal zijn er in Nederland 16.000 minderjarige kinderen, die ernstig lijden onder een vechtscheiding, blijkt uit cijfers van Veilig Thuis.

Ruim één op de drie huwelijken eindigt in een scheiding, zo blijkt al jaren op rij uit cijfers van het CBS. Maar wat vinden Nederlanders van scheiden en waar vrezen ze voor? Uitelkaar.nl, het online platform dat stellen begeleidt naar een afgeronde scheiding, nam de proef op de som en onderzocht de verwachtingen en vooroordelen van Nederlanders over scheidingen.

Eenzaamheid

Als mensen denken aan scheiden, is er met name angst voor de verslechterde financiële situatie (35%) en de eenzaamheid (26%). Problemen in de communicatie met de ex staat op de derde plek, 18 procent vreest hiervoor. Het minder zien van de kinderen staat buiten de top drie, 16 procent van de Nederlanders geeft aan daar bang voor te zijn.

Bestraffing

Nederlanders zijn vechtscheidingen zat. Zo geeft 73 procent aan dat zij het eens zijn met de stelling dat vechtscheidingen bestraft moeten worden. Vooral 65-plussers zijn van mening dat deze manier van uit elkaar gaan aangepakt moeten worden (80%).

Niet alleen moeten vechtscheidingen worden bestraft, ook moeten stellen met kinderen verplicht in relatietherapie voordat zij een scheiding mogen aanvragen, aldus de ruime meerderheid (66%) van de Nederlanders. Mannen waren het vaker eens (71%) met deze stelling dan vrouwen (61%).

Praat mee

Heb jij zelf een scheiding doorgemaakt en hoe is dat verlopen? Was dat een vechtscheiding en hoe ga je om met de gevolgen daarvan? Wat vind jij van vechtscheidingen?

Ben jij ook een voorstander van straf bij zo’n heftige breuk? Wat zou die straf kunnen zijn en vind jij ook dat stellen met kinderen verplicht in relatietherapie zouden moeten? Praat mee!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.