435110
Vrouw

Verhalen achter het nieuws

Door brand zijn Lorena en Marissa hun moeder verloren

Een maand na de dood van Jessica (31) is er al bijna tweeduizend euro ingezameld voor haar twee dochters Lorena (8) en Marissa (6). De moeder van de meisjes kwam om het leven toen ze haar meisjes probeerde te redden uit hun brandende woning in Emmen.

Jessica en haar twee dochters werden in de nacht van 17 februari opgeschrikt door een felle brand in hun rijtjeshuis. “Op het moment dat Jessica de brand ontdekte, stond haar hele huis al in vuur en vlam. Ze hadden geen schijn van kans", vertelt stiefmoeder Marja Wevers.

“Jessica was gescheiden van de vader van haar twee kinderen en zat dus helemaal alleen in dat brandende huis met haar twee meiden. Overal was rook en vuur. Ontsnappen was niet meer mogelijk. Ik wil niet weten wat er op dat moment door haar hoofd heeft gespookt als moeder. Vreselijk."

Muisstil

"Het enige wat Jessica op dat moment kon doen, was haar dochters beschermen tegen de vuurzee. Ze kroop bovenop de meisjes, sloeg haar armen om ze heen en bleef minutenlang muisstil liggen in de hoop dat iemand ze zou komen redden."

De brandweer weet Jessica en haar twee dochters uiteindelijk te bevrijden. Lorena en Marissa overleven de brand ternauwernood en worden met ernstige brandwonden overgebracht naar het ziekenhuis in Groningen. Moeder Jessica overleeft het ongeval niet en overlijdt in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

Lees verder op VROUW.nl