Vrouw/Seks & Relaties
438598587
Seks & Relaties

Aflevering 133: 'Is ze bevallen?'

Helen is tekstschrijver, gescheiden en moeder van Max en Nina. Ze woont samen met haar nieuwe liefde Boris. Haar ex Paul en zijn vriendin Marleen verwachten een kind.

Maandag.

Ik merk niets aan haar. Zo verward als ze donderdag klonk toen ik haar belde vanuit Florida, zo normaal doet ze nu.

Ik heb de hele terugvlucht gepiekerd, vooral ingegeven door Boris’ vraag of er Alzheimer in onze familie voorkwam. Nee… Dat zou het toch niet zijn?

“Wat klonk je warrig, mam, toen ik je belde vorige week.” Ik breng het toch ter sprake. Rob, die net terugkomt uit de keuken met koffie neemt het woord voordat mijn moeder dat kan doen. “Dat valt mij ook op, maar je moeder wil er niets van horen. Ik heb gezegd dat ze even langs de huisarts moet gaan, misschien is het iets neurologisch.”

Het wegwerpgebaar dat ze maakt, is overduidelijk: ze vindt dat we zeuren. Het maakt me een beetje kwaad. Wat als er toch iets met haar aan de hand is? Misschien is de kanker wel terug.

“Mam, ik sta niet vaak op mijn strepen, maar dat ga ik nu echt doen. Het valt ons allebei op dat je de laatste tijd warrig overkomt. Er hoeft helemaal niets aan de hand te zijn, maar met je borstkanker in ons achterhoofd neem ik graag het zekere voor het onzekere. Je gaat gewoon naar de huisarts toe. Geen discussie.”

Kwaad staat ze op. “Dat gaan jullie niet voor mij bepalen! Ik ben een volwassen vrouw en nu einde discussie. Ander onderwerp.”

Rob haalt zijn schouders op. Verbaasd kijk ik hoe ze naar de keuken loopt en even later weer terugkomt alsof er niets aan de hand is.

“Nou vertel, hoe heb je het gehad op vakantie? Vonden de kinderen het niet heel ver vliegen?”

Woensdag

“Zijn de kinderen thuis?”

Aan Pauls opgewonden stem maak ik op dat Marleen is bevallen. Ik wist dat dit moment eraan zat te komen, maar ik ben er niet goed op voorbereid. Ik ben uit volle overtuiging gescheiden en zou geen seconde terug willen naar hoe het ooit was, maar het feit dat mijn ex nu een kind heeft met een andere vrouw, raakt me toch. Snel herpak ik me. Dit mag ik hem niet laten merken.

“Ja, ze zijn er. Is ze bevallen?” “Ja, een half uur geleden. Een meisje. Britt!” “Wow! Wat fijn. Alles goed gegaan? Tien teentjes, tien vingertjes?” “Ja, ze is prachtig. Marleen heeft het ontzettend zwaar gehad, maar wat was ze sterk. Ik kan niet wachten om het de kinderen te vertellen.”

Ik loop de kamer in, waar ze samen op de bank tv zitten te kijken. “Nina, Max… ik heb iemand aan de telefoon die jullie iets leuks wil vertellen…”

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.