Vrouw/Lekker in je vel challenge
443220544
Lekker in je vel challenge

Lekker in je vel-challenge

Boodschappenlijstje #3 van de Lekker in je vel-challenge

Tijdens de Lekker in je vel-challenge 2020 staat de Vlaamse tv-kok Pascale Naessens (50) je bij op weg naar een gezonde leefstijl en een goed begin van het nieuwe jaar. Elke week deelt ze een gezond weekmenu. Daarnaast hebben we een bijpassend boodschappenlijstje om het nog makkelijker te maken.

Alle boodschappen voor weekmenu 3:

Groenten/kruiden

600g spruiten

22 teentjes knoflook

5 + 200g uien

10 stengels groene selder

18 wortelen

300g shiitake

9 preien

6 stronkjes roodlof

8 lente-uitjes

8 bladeren savooikool

8 bladeren witte kool

600g spruiten

200g spinazie

1,2kg champignons

2 rode paprika's

8 schorseneren

500g zuurkool

1/2 knolselder

4 gekookte rode bieten

1 chilipeper

400g pompoen

verse tijm / 50 + 40g bladpeterselie / bieslook / 1 bosje rozemarijn

Fruit

8 gedroogde abrikozen

8 gedroogde pruimen

12 appelen

2 mango's

4 peren

2,1 tot 3kg gemengd fruit en bessen (geen bananen of druiven)

citroen

Droge voeding

4dl appelsap

kaneelpoeder / gemberpoeder / kurkuma / komijnzaad

rode currypasta

50g geroosterde hazelnoten

240g gemengde zaden en pitten

1 handvol pecannoten

1 handvol cashewnoten

400g gemengde noten

vloeibare honing

balsamicoazijn

sojasaus

3 eetlepels mosterd

300g gekookte groene linzen

2 koppen volle haver

8 eetlepels notenpasta

4 koppen kokosmelk

1 glas witte wijn

1 blik gepelde tomaten

1 glas rode wijn

Slagerij

800g kipfilets

750g varkensvlees

2 kalfsmedaillons

1,2kg lamsbout

Vis

300g Hollandse garnalen

2 zalmfilets

Zuivel

200g gemalen kaas

200g feta

600g volle yoghurt

400g zachte geitenkaas

10 eetlepels room

100g parmezaanschilfers

Diepvries

x

Voorraadkast: olijfolie, peper en zout

Je mag de hoeveelheden van de recepten altijd aanpassen naar eigen behoefte. Ben je een kleine eter, neem dan minder. Eet tot je aangenaam voldaan bent. Ben je een grote eter, actief of heb je een zwaar beroep, maak dan grotere porties klaar maar houd je aan de combinaties. Niemand mag met honger van tafel gaan.

Praten met andere deelnemers?

Dat kan op onze speciale besloten Facebook-groep.

Meld je hier aan!

Vorige weken gemist?

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.