Nieuws/Vrouw
446170035
Vrouw

Snel steil haar? VROUW test 3 warmteborstels

Collega Enith komt als beauty-expert van VROUW niet alleen in VROUW Magazine elke week met mooi beautynieuws, ook op de redactie geeft ze fijne tips op beautygebied en advies over de nieuwste items. Onlangs kregen we verschillende warmteborstels binnen op de redactie. Die moesten natuurlijk getest worden! De eer aan VROUW-collega Mariëlle om ze eens grondig uit te proberen.

Mariëlle kreeg alledrie de warmteborstels mee naar huis om haar lokken te ontkrullen en er kwam één duidelijke winnaar uit. Lees hieronder de uitslag van de Warmteborstel Test, plus de makkelijke gebruikstips, want zo’n borstel is superhandig en scheelt je zeeën van tijd.

Wat doet een warmteborstel?

Anders dan de föhnborstel zorgt deze platte warmteborstel dat je haar tijdens het borstelen steil wordt gemaakt. Je hoeft na het borstelen dus niet meer met een steiltang in de weer.

Het keramische gedeelte van zo’n warmteborstel zorgt dat je haar glad en glanzend wordt en niet droog en pluizig. De warmte van de borstel is meestal in te stellen van 80 tot 210 graden Celsius, afhankelijk van de borstel, het haartype en de dikte.

Hittebeschermer

Voordat je aan de slag gaat, moet het haar gewassen zijn en kun je het eventueel beschermen met een hittebeschermer. Borstel vervolgens je lokken zoals je gewend bent, probeer langzaam door de haren te gaan en borstel de uiteinden eventueel naar binnen om een krul te creëren.

Herhaal dit totdat je het gewenste resultaat hebt bereikt.

Op nummer 3:

Hot Straightening Brush Sublim 3D, € 31,99 (Babyliss).

Mariëlle: “Ik dacht dat de Babyliss-borstel supergroot was, maar hij voelde heel licht aan, bijna als speelgoed. De tandjes zijn van rubber en dus heel flexibel. Een nadeel van de borstel is dat hij alleen aan en uit kan en geen tussenstanden heeft.

Bovendien werd hij heel warm, waardoor ik de kop niet met mijn hand kon vastpakken en mijn hand verbrandde. Mijn haar werd uiteindelijk wel steil, maar het duurde vrij lang. En omdat bij deze tang die typische ‛steiltanggeur’ ontstond, durfde ik eigenlijk niet verder te gaan.”

Op nummer 2:

Styling borstel, € 17,50 (Hema).

“Het fijne aan deze borstel is dat je tussen meer dan twee warmtestanden kunt kiezen en dat kunt zien op een digitale display. Ik had ’m op 140 graden gezet. Hij ziet er mooi en fancy uit.

Ik weet alleen niet of het door de borstel kwam of door de shampoo, want ik had mijn haar gewassen, maar er zaten heel veel afgebroken haren in de borstel. Bovendien voelde mijn haar droger en pluiziger aan. Zelfs mijn vader maakte een opmerking over mijn haar, dat het er droog uitzag.”

Op nummer 1:

StyleCare Essential, € 39,95 (Philips).

“Deze borstel heeft een fijne rechthoekige borstel en maar twee standen waaruit je kunt kiezen (170 en 200 graden, dus heet en minder heet). Omdat alleen de binnenkant van de borstel warm wordt, kun je de kop vastpakken en eventueel je punten krullen.

Hij ligt heel erg lekker in de hand en het snoer gaat niet in de knoop. Bovendien wordt je haar er superzacht en heel erg glanzend van. En je krijgt die typische steiltanggeur niet – alsof je haar verbrandt.

Hij ziet er groot uit, maar dat is alleen maar een voordeel. De belofte binnen vijf minuten steil haar te hebben wordt waargemaakt. Van alle drie de borstels maakt deze mijn haar het snelst en beste steil. Het is de hele dag supersteil gebleven.”

Conclusie: Hier zijn we fan van de Philips-borstel!

Bekijk hieronder het filmpje van de test:

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.