Nieuws/Vrouw
453686
Vrouw

Onderzoek

Dé oplossing tegen snurken? Tongzoenen!

GEEN - Last van een snurkende partner? Dan wordt het hoog tijd om je tongzoenkwaliteiten weer eens uit de kast te halen. Volgens onderzoekers uit Brazilië is het namelijk dé oplossing voor een verstoorde nachtrust. Wij zeggen: zoenen maar!

Na een zware werkdag lig je eindelijk in bed. Je leest nog even wat, doet het licht uit om vervolgens eindelijk aan je welverdiende slaap te kunnen beginnen. Je doet je ogen dicht en geniet. Tot je man begint met snurken. En hoe! Alsof er twee hectare bos wordt omgezaagd. Elke avond en elke dag weer. Hoe veel je ook van hem houdt, op deze momenten wil je hem het liefst het bed uit schoppen. Van álles hebben jullie al geprobeerd, van middeltjes tot oordoppen, maar niets lijkt te helpen. Hebben jullie ooit wel eens aan tongzoenen gedacht?   

--

Wist je dit al over tongzoenen?

--

Drie keer per dag tongzoenen is voldoende

Uit Braziliaans onderzoek is gebleken dat tongzoenen dé oplossing is tegen snurkende bedpartners. Zo nam bij 36 procent van de mensen het snurken af, wanneer zij regelmatig een potje tongworstelden. Driemaal per dag acht minuten zoenen zou dé perfecte remedie moeten zijn. En het snurken werd niet alleen minder, maar ook nog eens zachter.

De verklaring? Tijdens het slapen ontspannen de spieren, waardoor de tong in de keelholte de luchtwegen kunnen blokkeren. Het gevolg: snurken. Door veel te tongzoenen worden de mond- en tongspieren echter steviger en zakt de tong minder snel de keel in tijdens de slaap.

--

Zoenen op de eerste date? Zeker!

--

Twijfels

Toch bestaan er twijfels bij het onderzoek. Zo moet er volgens slaapexpert Johan Verbracken ten eerste een onderscheid moeten worden gemaakt tussen gewoon snurken en snurken met slaapapneu. "Er is onderzoek gedaan naar het effect van tongzoenen op mensen met slaapapneu, maar de opgetreden verbetering was te beperkt om het ook écht aan te bevelen", aldus Johan.

Of het dus daadwerkelijk helpt, moet nog maar blijken. Maar ach, het is het proberen waard, toch?

Wij zijn heel benieuwd hoe jullie hierover denken. Hebben jullie een snurkende partner? Gaan jullie deze potentiële oplossing uitproberen?