Nieuws/Vrouw
453820
Vrouw

Kookboek | Hippe macarons

Vrolijke kikkermacarons

GEEN - Verschijnen de cupcakes of appelflapen regelmatig bij jullie op tafel en wil je de kinderen verrassen met iets anders? Waag je dan aan deze vrolijke kikker-macarons. Succes gegarandeerd!

Ingrediënten

Macarons

  • 69 g amandelpoeder
  • 63 g bloemsuiker
  • 53 g eiwit
  • 53 g fijne kristalsuiker
  • groen kleurstof

Vulling

  • 20 g verse muntblaadjes
  • 50 ml water
  • 20 g fijne suiker
  • 75 g pure chocolade

Afwerking

  • zwarte en witte suikerpasta
  • zwarte voedingsstift

Bereidingswijze

  1. Cutter het amandelpoeder en de bloemsuiker samen fijn en zeef het daarna. Klop het eiwit goed stevig op met de fijne kristalsuiker tot een mooie dikke glanzende massa. Klop er dan ook kort de groene kleurstof door. 
  2. Voeg het amandel-suikermengsel bij het opgeklopte eiwit en meng met een spatel. Als je ziet dat het amandel-suikermengsel goed is opgenomen, maak dan wrijvende bewegingen van het midden naar de rand toe: trek als het ware het mengsel tegen de rand van de kom. Neem ook regelmatig de randen mee.  
  3. Spatel wat beslag op en laat het terug in de kom vallen. Als het in linten naar beneden valt, dan is je mengsel goed gemengd. Vul een spuitzak met een rond spuitmondje en spuit rondjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. 
  4. Schep ook nog een beetje beslag in een andere spuitzak en knip een klein stukje af. Spuit hiermee twee bolletjes voor de oogjes. Laat rusten en bak ze dan af in een voorverwarmde oven op 140 °C gedurende 15 minuten. 
  5. Doe voor de vulling de muntblaadjes in een steelpannetje samen met het water en de suiker. Breng langzaam aan de kook zodat de suiker smelt en laat eventjes goed doorkoken. Haal van het vuur en laat de munt minstens 1 uur trekken. 
  6. Doe de chocolade in een kom en breng de muntsiroop opnieuw aan de kook. Giet de warme muntsiroop door een zeef op de chocolade en roer tot je gladde crème hebt. Doe de vulling in een spuitzak en laat afkoelen in de koelkast. 
  7. Spuit voor de afwerking een dotje vulling op de ene schelp van de macaron en dek af met de andere schelp. Maak de oogjes van de witte en zwarte suikerpasta en geef je kikkertjes een lachend mondje met de zwarte voedingsstift.