Nieuws/Vrouw
453821
Vrouw

Kookboek | Hippe macarons

Varkentjes-macarons

GEEN - Duik je dit weekend met je (klein)kinderen de keuken in? Dan zijn deze roze varkentjes zeker een aanrader! Bijna té schattig om op te eten.

Ingrediënten

Macarons

  • 69 g amandelpoeder
  • 63 g bloemsuiker
  • 53 g eiwit
  • 53 g fijne kristalsuiker
  • roze gelkleurstof
  • kleine roze suikerparels
  •  roze suikerhartjes

Vulling

  • 125 g ongezouten boter
  • 30 g bloemsuiker
  • 125 g banketbakkersroom
  • cuberdonsaus naar smaak

Afwerking

  • eventueel cuberdons
  • paarse suikerpasta
  • paarse suikerpareltjes
  • zwarte voedingsstift

Bereidingswijze

  1. Cutter het amandelpoeder en de bloemsuiker samen fijn en zeef het daarna. Klop het eiwit goed stevig op met de fijne kristalsuiker tot een mooie dikke glanzende massa. Klop er dan ook kort de roze kleurstof door.
  2. Voeg het amandel-suikermengsel bij het opgeklopte eiwit en meng met een spatel. Als je ziet dat het amandel-suikermengsel goed is opgenomen, maak dan wrijvende bewegingen van het midden naar de rand toe: trek als het ware het mengsel tegen de rand van de kom. Neem ook regelmatig de randen mee.
  3. Spatel wat beslag op en laat het terug in de kom vallen. Als het in linten naar beneden valt, dan is je mengsel goed gemengd.
  4. Vul een spuitzak met een rond spuitmondje en spuit rondjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Schep ook nog een beetje beslag in een andere spuitzak en knip er een klein stukje af. Spuit hiermee op de helft van de macarons een snuitje waar je twee kleine roze suikerpareltjes in legt.
  5. Leg twee roze suikerhartjes als oortjes en twee zwarte suikerpareltjes als oogjes. Spuit op de andere helft van de macaron een staartje. Laat rusten en bak ze dan af in een voorverwarmde oven op 140 °C gedurende 15 minuten
  6. Klop voor de vulling de zachte boter samen met de bloemsuiker wit en luchtig. Voeg dan de banketbakkersroom erbij en klop tot een gladde crème. Voeg er als laatste de cuberdonsaus aan toe naar smaak en klop nog eens goed door.
  7. Spuit voor de afwerking een dotje vulling op de ene schelp van de macaron en dek af met de andere schelp. Leg eventueel wat kleine stukjes cuberdon in het midden. Maak van de paarse suikerpasta een strikje en leg een paars suikerpareltje in het midden. Werk je varkentje af met sproetjes.