Nieuws/Vrouw
453955
Vrouw

Voorjaar| Foodblogger Susan Aretz

Voorjaarslunchbroodje

GEEN - Ben je na deze regenachtige week toe aan een beetje lente? Serveer dan dit broodje van Foodblogger Susan Aretz tijdens de lunch! Door de combinatie van asperges en doperwten proef je het voorjaar!

Ze zijn er nog maar nét, maar wat word ik blij van verse doperwten. En nee, het is niet de goedkoopste groente maar gelukkig heb je er voor dit gerecht maar weinig nodig, dus laat je niet weerhouden! In nog geen 10 minuten proef je het voorjaar!

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • ½ bakje ricotta
  • 1 el munt, fijngesneden
  • rasp van ½ citroen, sap naar smaak
  • zeezout, naar smaak
  • versgemalen zwarte peper, naar smaak
  • 150-200g verse doperwten (haal de erwtjes uit de schil, je houdt een handje vol over)
  • topjes van een bosje groene asperges
  • vers, ongesneden brood (ik gebruikte die van Desemenzo)

Bereidingswijze

Zet een pan met zout water op het vuur, breng aan de kook en blancheer hierin de aspergetopjes en doperwtjes een paar minuten. Zo zijn ze nét gaar en houden ze lekker wat bite. Giet het kokend water af en spoel de groente kort af met koud water. Zet apart.

Meng de ricotta met de munt, citroenrasp, honing, zeezout & peper en roer goed door elkaar. Snijd een dikke snee brood af, besmeer royaal met het ricottamengsel en garneer met de doperwtjes en asperges. Geniet van dit momentje voorjaar op je bord!

 

Bekijk ook de vorige recepten van Susan:

Susan Aretz

is community manager, moeder en oprichter van Smulpaapje.nl. Daarnaast schrijft zij aan een kookboek, dat in 2015 gaat verschijnen. Van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat is Susan bezig met wat ze gaat koken, bakken én eten. Hier deelt ze wekelijks haar favoriete recepten met jou. Iedere maand met een ander thema. Dus houd de site goed in de gaten! Heb jij een prangende vraag of een verzoek voor Susan, mail die dan naar vrouwoproep@telegraaf.nl!