Nieuws/Vrouw
454046
Vrouw

Kindbruid schrijft docenten een smeekbede

GEEN - Vandaag trouwt kindbruid Duli Hembrom in India de man die haar ouders voor haar uit hebben gezocht. In een emotionele brief aan haar leraren liet Duli weten nog lang niet klaar voor het huwelijk te zijn.

Haar ouders hadden geen boodschap aan de smeekbede van de prille tiener, waarin ze schreef dat ze echt niet wil trouwen voor ze achttien is.

"Papa, ik wil helemaal nog niet trouwen", schrijft het meisje. "Ik heb eerder een eed afgelegd die zegt dat ik niet moet trouwen voor ik 18 word. En ik wil niet voor die leeftijd trouwen. Je gaat me nu toch nog niet aan een andere man geven, papa? Waarom doe je dat?", smeekt ze.

23 miljoen kindbruiden

Haar vader Lachhu Hembrom, die enorm onder vuur ligt, zei tegen de Hindustan Times dat kinderhuwelijken gewoon zijn in hun traditie en dat het moeilijk is om zijn dochter te laten trouwen als ze ouder is. Hoewel in India kindhuwelijken verboden zijn, komt het veel voor in de arme noordelijke streek waar ook Duli vandaan komt. Volgens een rapport van de Verenigde Naties waren er in 2013 alleen al 23 miljoen kindhuwelijken. India is nummer twee op de wereldwijde ranglijst met het aantal kindhuwelijken. Analisten zeggen dat het aantal kindbruiden in 2020 wereldwijd op 140 miljoen zal liggen.