Nieuws/Vrouw
454323
Vrouw

Paasrecepten | Foodblogger Susan Aretz

Gevulde eieren met avocado en truffel

GEEN - Pasen komt steeds dichterbij en om alvast een beetje in de stemming te komen heeft onze Foodblogger Susan Aretz voor jullie ook deze week weer een heerlijk paasrecept: gevulde eieren met avocado & truffel.

Eigenlijk is het enorm jaren ’70, een gevuld eitje. Maar deze Pasen halen we deze klassieker uit de mottenballen en maken we er een fantastisch hapje van. In nog geen tien minuten heb je deze gevulde eitjes gemaakt en serveer je ze bij de borrel of als hartig hapje op de Paasbrunchtafel. Smullen maar!

Ingrediënten

Voor 8 gevulde eitjes

  • 4 eieren, gekookt
  • halve rijpe avocado
  • 2-3 koffielepels truffelmayonaise
  • staafmixer
  • zout & zwarte peper

Bereidingswijze

Kook de eieren in 8 minuten hard. Giet het water af en laat ze even schrikken onder stromend koud water. Pel ze daarna af. Snijd ze vervolgens met een scherp mes in twee helften en haal voorzichtig het eigeel eruit met een theelepel. Vang het eigeel op in een maatbeker. Daar doe je de rijpe avocado en de truffelmayonaise bij (begin met 2 koffielepels en proef straks of je nog iets meer wilt).

Pureer alles glad, tot een crème, met de staafmixer. Proef of je nog wat extra truffelmayonaise wilt toevoegen en breng op smaak met zout en peper. Vul de eieren nu met de crème. Dat kan met een lepeltje of schep de crème in een spuitzak als je het heel netjes wilt doen. Garneer met wat rode paprika of een takje peterselie.

Eventueel kun je eieren van tevoren klaarmaken. Zet ze dan goed afgedekt in de koelkast en haal ze op tijd eruit zodat je ze op kamertemperatuur kunt serveren.

 

Bekijk ook de vorige recepten van Susan:

Susan Aretz

is community manager, moeder en oprichter van Smulpaapje.nl. Daarnaast schrijft zij aan een kookboek, dat in 2015 gaat verschijnen. Van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat is Susan bezig met wat ze gaat koken, bakken én eten. Hier deelt ze wekelijks haar favoriete recepten met jou. Iedere maand met een ander thema. Dus houd de site goed in de gaten! Heb jij een prangende vraag of een verzoek voor Susan, mail die dan naar vrouwoproep@telegraaf.nl!