454347
Vrouw

Lager BMI voor sportende zwangeren

GEEN - Hardlopen met een dikke buik? Vele zwangeren moeten er niet aan denken. Maar uit onderzoek van TNO blijkt nu wel dat het loont om tijdens de zwangerschap te (blijven) sporten.

Uit onderzoek van TNO blijkt dat van sportende zwangere vrouwen slechts 12% overgewicht heeft ten opzichte van 31% van de gemiddelde Nederlandse vrouwen.

---Sporten en zwangerschap wat kan wel en niet---

TNO heeft, in opdracht van het sportprogramma Mom in Balance, een vragenlijst ontwikkeld om de algemene gezondheid, ervaren gezondheid, fitheid en mentale gemoedstoestand van de deelneemsters aan de Mom in Balance workouts te meten. Uit het onderzoek is gebleken dat zwangere vrouwen die sporten zich levenslustig, gelukkig en fit voelen en een lagere BMI hebben.

BMI

Zwangere vrouwen die meesporten met Mom in Balance hebben een gemiddeld BMI van 22 terwijl het Nederlands gemiddelde 24,9 is. Daarnaast heeft slechts 12% van de vrouwen die meesporten overgewicht ten opzichte van 31% van de gemiddelde Nederlandse vrouwen.

---Je moet niet sporten als je hoogzwanger bent'---

Baby's met overgewicht

Hoogleraar verloskunde aan de Universiteit van Maastricht Jan Nijhuis heeft in een interview op NPO Radio 1 al eerder aangegeven dat 11% van de baby’s in Nederland te dik is en dat dit vaak begint met overgewicht bij de moeders.

Op dit moment trainen er in Nederland 3.300 (aanstaande) moeders wekelijks met Mom in Balance.

---Zwangerschap en sporten---