Nieuws/Vrouw
454470
Vrouw

Paasrecepten | Foodblogger Susan Aretz

Havermoutcakejes met verse frambozen

GEEN - Met havermout kun je veel meer dan alleen super gezonde ontbijtjes maken. Wat dachten jullie bijvoorbeeld van deze verrukkelijke cakejes van Foodblogger Susan Aretz. Qua smaak hebben ze veel weg van cheesecake, alleen zijn ze nét even iets makkelijker en sneller te maken. Serveer ze bij de koffie of maak ze als onderdeel van je Paasbrunch!

Ingrediënten

Voor ongeveer 15 cakejes

  • sap van 1 limoen
  • rasp van 1 limoen
  • 1 blikje gecondenseerde melk (397gr)
  • 100 g zachte boter
  • 140 g bruine basterdsuiker
  • 150 g bloem
  • 1 tl kaneel
  • ½ tl zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 100 g havermout
  • doosje verse frambozen
  • ovenschotel 28x16 cm  Oven voorverwarmen op 200C (180C hetelucht)

Bereidingswijze

Meng de gecondenseerde melk met de rasp en het sap van de limoen. Mix daarna de boter en basterdsuiker tot een mooie crème met een mixer. Zeef de bloem, kaneel en het bakpoeder door het boter-suikermengsel. Doe daar het zout en de havermout bij en meng even goed door. Het resultaat is een kruimelig mengsel.

Doe ongeveer 1/3 van het kruimeldeeg op de bodem van de ovenschaal. Druk dat met je handen stevig aan. Daarop giet je vervolgens het limoen/gecondenseerde melkmengsel. Spreid dat goed evenredig uit. Daar bovenop leg je de verse frambozen, mooi gelijk verspreid. Daarover gaat vervolgens de laatste laag kruimeldeeg. Let op; niet aanduwen, maar voorzichtig gelijkmatig verspreiden. Bak dit 20-25 minuten in de voorverwarmde oven tot de bovenkant mooi goudbruin is.

Laat het, nadat je de schaal uit de oven hebt gehaald, minstens een half uur afkoelen. Snijd er met een scherp mesje blokjes van, maar schep ze er nog niet uit. De hele ovenschaal gaat afgekoeld de koelkast in. Minimaal een uur, zodat ‘ie goed kan opstijven. Haal de schaal, voordat je de cakejes wilt serveren, een half uurtje van tevoren weer uit de koelkast, zodat het cakeje op kamertemperatuur kan komen.

 

Bekijk ook de vorige recepten van Susan:

Susan Aretz

is community manager, moeder en oprichter van Smulpaapje.nl. Daarnaast schrijft zij aan een kookboek, dat in 2015 gaat verschijnen. Van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat is Susan bezig met wat ze gaat koken, bakken én eten. Hier deelt ze wekelijks haar favoriete recepten met jou. Iedere maand met een ander thema. Dus houd de site goed in de gaten! Heb jij een prangende vraag of een verzoek voor Susan, mail die dan naar vrouwoproep@telegraaf.nl!