Vrouw/Praat Mee
454678716
Praat Mee

Wat doe je als jouw puber een krat Passoã laat bezorgen?

Wat doe jij als er krant drank besteld wordt door jouw puber?

Wat doe jij als er krant drank besteld wordt door jouw puber?

Jouw tiener van 17 krijgt geen biertje meer in de kroeg en kan ook nog geen alcohol kopen in de supermarkt. Maar pubers zijn vindingrijk en laten net zo makkelijk alcohol aan huis bezorgen; daar wordt nauwelijks op gecontroleerd. Vooralsnog...

Wat doe jij als er krant drank besteld wordt door jouw puber?

Wat doe jij als er krant drank besteld wordt door jouw puber?

Het lijkt me dat je dat als ouder ziet als er een krat Passoã wordt geleverd, maar het kan natuurlijk zijn dat het net bezorgd wordt bij dat adres waar de ouders net toevallig een weekeindje weg zijn. Daar waar er ook wordt ingedronken die avond.

Hele krat

Als er een krant drank bij ons bezorgd zou worden zou ik 'm per direct retour zenden. Ik kan me het verhaal van VROUW-collega Marjolein over zuipende tieners in haar huis nog iets te levendig herinneren. Mijn zoon is bijna 17. Ik vind een drankje al geen feest, laat staan een hele krat.

De verkoop van alcohol aan minderjarigen via internet wordt aan aan banden gelegd. Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) wil de verkopende winkels wettelijk verantwoordelijk maken voor de naleving van de leeftijdsgrens van 18 jaar. De bezorgdienst en de webwinkel moeten hier dan samen afspraken over maken.

Gecontroleerd

Uit onderzoek over de naleving van de alcoholleeftijd bleek vorig jaar dat minderjarigen nog makkelijk alcohol thuis kunnen laten bezorgen; er wordt nauwelijks gecontroleerd.

Blokhuis wil het toezicht in handen leggen van de Nederlandse Voedsel- en WarenAutoriteit. NVWA-inspecteurs krijgen de bevoegdheid om zich voor te doen als minderjarige bij het kopen van alcohol via internet.

Stuntaanbieding

Blokhuis wil ook dat er een einde komt aan stuntaanbiedingen voor alcohol zoals Twee halen, één betalen. Verkopers moeten aanbiedingen op alcohol beperken tot maximaal 25% korting. De staatssecretaris wil dat consumenten bewuster omgaan met het kopen van alcoholhoudende dranken.

Praat mee

Wat vind jij ervan dat de overheid steeds verder gaat in het beperken van het verkrijgen van alcohol voor jongeren? En heeft jouw kind online weleens alcohol besteld en hoe los je dat thuis dan op? Praat mee!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.