454864
Vrouw

Make-uptips voor de fietsende vrouw

GEEN - Wij Nederlanders doen veel op de fiets. Helaas waait en regent het hier vaak en zijn de ochtenden dat je verregend en verwaaid op werk aankomt geen uitzondering. Met als gevolg: je haar is uit model, je foundation gevlekt en je mascara uitgelopen tot aan je kin. Niet erg charmant. VROUW.nl heeft daarom voor alle fietsende vrouwen de handigste tips verzameld om er toch goed uit te zien na een fietstocht door weer en wind.

Au naturel

Allereerst is het handig om op een regenachtige dag te kiezen voor een look met nét iets minder make-up. Smokey eyes met veel mascara kun je bijvoorbeeld beter achterwege laten als er vandaag een lange fietstocht op de planning staat.

Mascara

Wil je de fiets niet op zonder mascara, omdat je er anders zo 'naakt' uitziet? Breng dan je favoriete mascara aan om het gewenste effect te krijgen, maar gebruik voor de laatste twee laagjes een waterproofvariant. Zo weet je in ieder geval zeker dat de mascara op je wimpers blijft zitten!

---Kapsels die wel tegen een buitje kunnen---

Toilettasje

Is er op je werk de mogelijkheid om je rustig op te maken, op het toilet bijvoorbeeld? Maak daar dan gebruik van. Neem je make-up mee in een toilettasje en spring zonder make-up op de fiets. In het najaar is het ’s ochtends toch nog donker buiten, dus niemand die je ziet.

Goede basis

Kies je ervoor om toch thuis je make-up aan te brengen, dan kan het handig zijn om een primer te gebruiken. Dit is een basis, die je onder je make-up aanbrengt. Je foundation en poeder blijft zo beter zitten.

---Zo kom je mooi en verzorgd de herfst door---

Schade beperken

Bereid je te allen tijden voor op het allerergste: een ware catastrofe. Neem reinigingsdoekjes en wattenstaafjes mee in je tas, zodat je op je werk de schade kunt beperken.

Niet wrijven maar deppen

Kom je toch natgeregend aan op je eindbestemming, wrijf je gezicht dan niet droog met een handdoek. Dit maakt het alleen maar erger. Dep je gelaat in plaats daarvan zachtjes droog met een handdoek of tissue.

---Tips voor op een regenachtige dag---

Verwaaid

Regent het niet, maar staat er wél veel wind? Grote kans dat je met een verwaaide coupe op je werk aankomt. Maak, om dit te voorkomen, een losse knot met een elastiekje en spuit wat droogshampoo bij de aanzet van je haar. Schud het op je werk los en je hebt een nonchalante look met veel volume!

Verregend koppie

Moet je door de regen fietsen, maar heb je geen paraplu of capuchon? Maak dan je haar vast op je hoofd, zo heb je na de fietstocht geen slierten nat haar langs je gezicht hangen. Je haar zal op deze manier ook minder pluizen wanneer het opdroogt.

Hebben jullie nog aanvullende tips? Deel ze dan hieronder met ons!