Nieuws/Vrouw
455013
Vrouw

Ovenschotel met zoete aardappel en courgette

GEEN - Al eens een maaltijd gemaakt met quinoa? Dit graan uit Zuid-Amerika zit boordevol eiwitten en vitaminen en is gluten-, cholesterol- en tarwevrij. Supergezond dus en op heel veel manieren te bereiden. Wij hebben er hier alvast één voor jullie!

Ovenschotel met zoete aardappel en courgette

Ingrediënten

Voor 4-6 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Doe de quinoa met het water in een kleine pan en breng aan de kook. Doe het deksel op de pan en laat 10 minuten zachtjes koken, tot al het water is geabsorbeerd.
  3. Verhit de olie in een kleine koekenpan en fruit de ui tot hij zacht en goudbruin is. Doe de ui in een grote kom met de quinoa, knoflook, courgette, zoete aardappel, eieren, belegen kaas en wat zout en peper. Schep alles goed door elkaar.
  4. Doe het mengsel in een ingevette ovenschaal en leg de plakken tomaat erop. Bak het gerecht 30-40 minuten, tot het ei gestold en de bovenkant goudbruin is.

Probeer ook deze ovenschotels:

Wat is jullie favoriete ovenschotel? Deel je recept hieronder met ons!