Nieuws/Vrouw
455147
Vrouw

Trouwtips

Tips voor een zomerse bruiloft

GEEN - De zomer is hoogseizoen in de trouwbranche. Niet zo gek: je hebt de meeste kans op stralend zomerweer, kunt na het jawoord feesten in de buitenlucht en hebt dé perfecte omstandigheden voor schitterende trouwfoto's.  Met deze tips van trouwexpert Sarah Glasbergen wordt jullie zomerse buitenbruiloft écht onvergetelijk.

Bloemenkrans om je hoofd

Laat bij een zomerse bruiloft de traditionele sluier lekker in de kast hangen en ga voor een mooie bloemenkrans om je hoofd. Heel bohemian, vrolijk en ook dé manier om je bruidslook lekker losjes te houden. ‘s Zomers is de keuze wat betreft bloemen bovendien reuze!

Blote voeten in het zand

Trouwen jullie op het strand? Laat dan je pumps achterwege en kies voor zand tussen je tenen. Dan weet je zeker dat je de hele nacht door kunt dansen!

---Lees ook: regen op je bruiloft: wat kun je doen?---

Trouwen in de open lucht

Lekker buiten trouwen onder een strakblauwe lucht, dat is de ultieme droom van veel bruiden. Maar ook in de zomer kun je pech hebben met het weer. Met een mooie tent kun je eventueel slecht weer ondervangen en altijd buiten trouwen, ook als het regent. Is het weer wel stralend? Zet dan mooie (vintage) banken en fauteuils buiten en creëer een lekker plekje waar je gasten even kunnen uitpuffen of borrelen.

Vrolijk gedekte tafels en kleurige cocktails

Ook leuk voor een zomerse bruiloft: lekker buiten eten aan vrolijk gedekte lange tafels, vol veldbloemen en kleurig servies. Creëer voor een persoonlijke touch een signature drink voor jullie dag, een gezellige cocktail die qua ingrediënten past bij jullie als paar.

Ceremonie bij zonsondergang

Wie zegt dat de ceremonie overdag moet plaatsvinden? Als je dan toch buiten trouwt, kun je ook kiezen voor een bijzonder, romantisch moment: de zonsondergang! ‘s Zomers blijft het toch lekker lang warm en er is geen beter decor dan de natuur zelf.

--- Leuk om te zien: de trouwfoto's van VROUW-lezeressen ---

Dansen onder de sterren

Sluit jullie zomerse bruiloft af met een knalfeest onder de sterren! Dit kunnen échte sterren zijn (moet het wel helder zijn), of je kunt de natuur een handje helpen en overal lichtslingers en lampionnetjes ophangen. Geeft een relaxte, gezellige sfeer!

In welk seizoen zijn jullie getrouwd? En waarom? Deel je ervaring hieronder met ons!

Sarah Glasbergen

is oprichtster van de trouwsite ThePerfectWedding.nl. Zij geeft tips, adviezen en leuke ideetjes voor het plannen van je bruiloft. Kijk voor een volledig overzicht van haar trouwtips en adviezen op de pagina Trouwen.

Heb jij een vraag voor Sarah? Stel die dan via vrouwoproep@telegraaf.nl!