Nieuws/Vrouw
455532
Vrouw

Eet maar normaal challenge: quiz

Eet ik 'normaal'? Doe de quiz!

Normaal eten: wat is dat eigenlijk? Is dat niet enorm persoonlijk? Ja, stelt VROUW voedingsdeskundige Carina Noordervliet, daarom is het zo belangrijk dat ieder voor zich er weer achterkomt waarom we bepaalde voeding wel of niet (meer) eten. Bekijk je eetpatroon daarom eens kritisch, vul deze quiz in en kom er achter hoe bewust je eigenlijk écht eet!

Eet je glutenvrije crackers omdat je denkt dat je daar van afvalt of omdat je echt last hebt van gluten? Laat je je door elk dieet meeslepen omdat je wilt afvallen en durf je daarom eigenlijk niks meer te eten, maar laat je je vervolgens wel in het weekend verleiden een fles wijn leeg te drinken en een zak chips leeg te eten? Vul de quiz in en je weet hoe 'normaal' jij eet!

De Eet Maar Normaal Quiz

Voor alle deelnemers aan de Eet Maar Normaal Challenge: maak onderstaande quiz aan het begin én aan het einde van je challenge. Zet 'm op en eet smakelijk!

 

 

Heb je de quiz gemaakt? Lees dan hier de 3 korte opdrachten voor deze eerste week!

Over Carina Noordervliet

Carina Noordervliet (39 jaar, moeder van Sepp en Maas, en getrouwd met Marius Smit) is gewichtsconsulent en auteur, en vanaf vandaag de gloednieuwe voedingsdeskundige van VROUW! Carina gelooft niet in knagen op blaadjes sla, sobere diëten of vieze, dure shakes. Zij gelooft in afvallen en op gewicht blijven door bewust en vooral lekker te eten. 'Fuck diëten, love food' is haar motto. Klinkt goed, toch?

Deze visie neemt ze mee in de begeleiding van haar cliënten en ze schrijft erover in haar boek ‘Zondigen tot je een ons weegt’ dat nu in de winkels ligt. Het gaat over wat je allemaal wel mag eten in plaats van wat je niet mag. Om af te vallen of op gewicht te blijven, is het van belang om aan de lange termijn te denken. Een leven lang zonder zondes? Dat houdt niemand vol, aldus Carina en het maakt het leven ook een stuk minder leuk. Daarom leer je in haar boek en als haar cliënt hoe je kunt zondigen, maar toch die strakke spijkerbroek aan kan. Of er wéér in kan.

Ook is Carina zelf ervaringsdeskundige. Jarenlang zorgde eten voor te veel kilo’s en bergen frustraties. Maar door bewust te genieten van eten en met regelmaat te zondigen, viel ze 18 kilo af. Ze is inmiddels 9 jaar op haar gewicht.

Lees meer over Carina op haar site.