Nieuws/Vrouw
455537
Vrouw

Eet maar normaal challenge: tip 5

Ik.Wil.Nu.Iets.Lekkers

Situatie: je ziet iets lekkers, wil het koste wat kost eten, maar eigenlijk ook niet, want je bent net zo gezond bezig. Wat doe je dan? Onze voedingsdeskundige Carina Noordervliet leert je in de vijfde week van de Eet Maar Normaal Challenge precies hoe je deze snack attacks te lijf gaat.

Carina: "Mijn tip: bedenk goed hoe je je voelt ná de zonde. Heb je er een week lang spijt van? Is dat het ene moment van die lekkere smaak in je mond van 5 minuten echt waard? Door deze bewustwording neem je de zonde 9 van de 10 keer niet. En voel je je een stuk beter.

Korte rust, lange onrust

In mijn boek ‘Zondigen tot je een ons weegt’ noem ik het 'korte rust, lange onrust': je gaat voor de zonde en je gevoel van verlangen wordt voor een kort moment bevredigd. Maar daarna voel je je lang schuldig en vervelend.

Korte onrust, lange rust: als je de zonde niet neemt, baal je even op dat moment (misschien ben je zelfs chagrijnig), maar daarna voel je je trots en blij. Dat heb je toch maar mooi even níet gedaan!"

Hoe gaan jullie eigenlijk om met zondes? Hebben jullie tips voor anderen?

Over Carina Noordervliet

Carina Noordervliet (39 jaar, moeder van Sepp en Maas, en getrouwd met Marius Smit) is gewichtsconsulent en auteur, en vanaf vandaag de gloednieuwe voedingsdeskundige van VROUW! Carina gelooft niet in knagen op blaadjes sla, sobere diëten of vieze, dure shakes. Zij gelooft in afvallen en op gewicht blijven door bewust en vooral lekker te eten. 'Fuck diëten, love food' is haar motto. Klinkt goed, toch?

Deze visie neemt ze mee in de begeleiding van haar cliënten en ze schrijft erover in haar boek ‘Zondigen tot je een ons weegt’ dat nu in de winkels ligt. Het gaat over wat je allemaal wel mag eten in plaats van wat je niet mag. Om af te vallen of op gewicht te blijven, is het van belang om aan de lange termijn te denken. Een leven lang zonder zondes? Dat houdt niemand vol, aldus Carina en het maakt het leven ook een stuk minder leuk. Daarom leer je in haar boek en als haar cliënt hoe je kunt zondigen, maar toch die strakke spijkerbroek aan kan. Of er wéér in kan.

Ook is Carina zelf ervaringsdeskundige. Jarenlang zorgde eten voor te veel kilo’s en bergen frustraties. Maar door bewust te genieten van eten en met regelmaat te zondigen, viel ze 18 kilo af. Ze is inmiddels 9 jaar op haar gewicht.

Lees meer over Carina op haar site.