455690
Vrouw

Gezond eten

Gezonde groente: okra

GEEN - Orka? Nee, okra! Een groente die iets wegheeft van een bloem die nog niet volledig in bloei staat en absoluut niet mag ontbreken in de keuken van een ieder die gezond wil eten.

Kijk op de sectie Gezond eten voor een overzicht van supergezonde producten! Okra, ook wel vrouwenvinger genoemd, is een zeer voedzame vruchtgroente die langzaamaan in steeds meer kookboeken en keukens te vinden is. De okra heeft een pittige smaak en is heerlijk in Creoolse, Indiase of Marokkaanse gerechten.

Okra: gezond eten

De okra is niet alleen een smaakmaker, maar ook nog eens een hele gezonde groente. Want waar vind je nog een product dat slechts 30 kilocalorieën bevat per 100 gram en geen verzadigde vetten of cholesterol bevat? De vruchtgroente zit boordevol vezels, vitaminen en mineralen. Geen wonder dat okra vaak op het menu staat van diëtisten en voedingsdeskundigen.

We noemden het al even: okra zit tot de nok toe vol met vitaminen. Vitamine A, C en K zijn in grote mate aanwezig. Maar ook antioxidanten als beta-caroteen (positieve uitwering op gezichtsvermogen en sterke botten) en luteïne (speelt een rol bij vruchtbaarheid) vind je in deze bijzondere groente.

---Meer slanke tussendoortjes? Je vindt ze hier!---

Okra bereiden

  • Zorg dat je de okra goed wast voordat je de groente eet.
  • Trim de uiteinden
  • Snijd de okra zoals in het desbetreffende recept aangegeven

Okra kopen

Okra is gezond, voedzaam en ook nog eens lekker pittig. Het enige nadeel van deze groente is dat je okra wellicht (nog) niet in elke supermarkt aantreft. Maar in toko's, Afrikaanse en Aziatische supermarkten vind je deze gezonde groente geheid. Zorg dat de okra er stevig en groen uitziet. Laat de droge of kleurloze okra's links liggen.

Gezonde recepten met okra