Nieuws/Vrouw
455860
Vrouw

Kerst is... Samen genieten!

Beefsalade met mosterddressing

GEEN - Het is bijna kerst! Weet u al wat u gaat eten? Lidl geeft u samen met topkok Ramon Beuk en sommelier Jan-Willem van der Hek enkele heerlijke suggesties waarmee u een feestelijk 4-gangendiner voor 4 personen op tafel zet. Lekker én makkelijk.

Voorgerecht

Benodigdheden

(4 personen)

  • 2 premium biefstukken
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 witlofstronken
  • 2 appels
  • 1 ui
  • sap van 1 citroen
  • 1 el mosterd
  • 2 tl suiker
  • 1 dl olijfolie
  • 50 ml witte wijn
  • 15 blaadjes basilicum
  • 4 zongedroogde tomaatjes
  • 75 g rucola
  • aluminiumfolie
  • zout en peper

Stappenplan

1. Verhit 2 el zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de biefstuk aan beide kanten 1 minuut. Pak ze in met aluminiumfolie en laat het rusten.

2. Verwijder de buitenste bladeren en het kontje van de witlof. Snij de witlof in 4 parten.

3. Verhit een koekenpan en leg hierin de parten witlof zonder boter of olie.

4. Schil de appels, snij ze in 4 parten en verwijder het klokhuis. Doe de appels bij de witlof in de pan. Bak de witlof en appels aan alle kanten aan zodat ze bruinen. Haal daarna de pan van het vuur.

5. Snipper de ui heel fijn en meng dit met een garde met het citroensap, 1 tl zout, peper naar smaak, 1 el mosterd, 2 tl suiker, 1 dl olijfolie en de 50 ml witte wijn. Hak de basilicum en zongedroogde tomaatjes grof en voeg dit toe aan de dressing.

6. Als de pan met witlof en appel is afgekoeld, hier de dressing overheen gieten. Snij de biefstuk in lange plakken.

7. Verdeel de rucola over de borden, met daaroverheen de witlof en appel. Verdeel de biefstukreepjes vervolgens over de borden en maak af met de dressing.

BEREIDING 25 minuten

Deze recepten zijn mede mogelijk gemaakt door Lidl en topkok Ramon Beuk en sommelier Jan-Willem van der Hek.