Nieuws/Vrouw
455874
Vrouw

Eet maar normaal challenge: tip 10

Leer 'nee' te zeggen!

Oef, die feestdagen komen nu wel schrikbarend snel dichterbij! En hoe trouw je ook was tijdens de eerste negen tips van onze voedingsdeskundige Carina Noordervliet tijdens de Eet Maar Normaal Challenge, hoe pittig je het nu vindt worden. Carina heeft deze week dan ook één hele heldere tip voor je: leer 'nee' zeggen! Makkelijker gezegd dan gedaan? Dan helpen we je nog even op weg...

Hoe gaat het nu? Heb je een planning gemaakt voor de decembermaand? Weet je welke dagen je jezelf lekker wil verwennen en welke dagen je kiest voor gezonde maaltijden?

Dan is deze tip handig om het goed vol te kunnen houden. Het klinkt als een open deur en lijkt makkelijk maar het is oh zo moeilijk: NEE ZEGGEN

Leer 'nee' zeggen. Dat is iets wat ik mijn cliënten ook vaak meegeef. En helemaal in deze maand. Want vrienden en familie zullen je veelvuldig vragen of je een wijntje wil, een oliebol, een lekker versgebakken kerstbroodje. Maar als dit op de dagen is waarop jij hebt besloten om het rustig aan te doen, omdat je niet met extra kilo’s het nieuwe jaar in wil, dan is het van belang om op die geplande, gezonde dagen NEE te zeggen.

Zondigen in je eentje

Wij vrouwen vinden dat moeilijk. Wij zijn niet zo goed in 'nee' zeggen. En andere vrouwen hebben er ook nog eens een handje van om je over te halen. In je eentje zondigen is namelijk lang niet zo leuk. ‘Ah joh, eentje mag toch wel?' ‘Je bent toch niet dik?’ ‘ In januari gaan we wel weer op letten!’, ‘Maar dit MOET je echt even proeven!' 

Het is zo makkelijk om dan te zwichten. En logisch ook! Alleen door je hier bewust van te worden en af en toe 'nee' te durven zeggen, zorg je ervoor dat je op gewicht blijft en normaal kan blijven eten (en volmondig 'ja' kan zeggen op een moment dat jij daar echt voor kiest!)

Succes!

---Lees ook: Wat te doen met al dat lekkers in het vooruitzicht?---

Over Carina Noordervliet

Carina Noordervliet (39 jaar, moeder van Sepp en Maas, en getrouwd met Marius Smit) is gewichtsconsulent en auteur, en vanaf vandaag de gloednieuwe voedingsdeskundige van VROUW! Carina gelooft niet in knagen op blaadjes sla, sobere diëten of vieze, dure shakes. Zij gelooft in afvallen en op gewicht blijven door bewust en vooral lekker te eten. 'Fuck diëten, love food' is haar motto. Klinkt goed, toch?

Deze visie neemt ze mee in de begeleiding van haar cliënten en ze schrijft erover in haar boek ‘Zondigen tot je een ons weegt’ dat nu in de winkels ligt. Het gaat over wat je allemaal wel mag eten in plaats van wat je niet mag. Om af te vallen of op gewicht te blijven, is het van belang om aan de lange termijn te denken. Een leven lang zonder zondes? Dat houdt niemand vol, aldus Carina en het maakt het leven ook een stuk minder leuk. Daarom leer je in haar boek en als haar cliënt hoe je kunt zondigen, maar toch die strakke spijkerbroek aan kan. Of er wéér in kan.

Ook is Carina zelf ervaringsdeskundige. Jarenlang zorgde eten voor te veel kilo’s en bergen frustraties. Maar door bewust te genieten van eten en met regelmaat te zondigen, viel ze 18 kilo af. Ze is inmiddels 9 jaar op haar gewicht.

Lees meer over Carina op haar site.