Vrouw/In het nieuws
455884577
In het nieuws

In het nieuws

Na ruim 12 jaar... Bastiaan Ragas brengt single uit!

Bastiaan Ragas (48) begon zijn carrière als zanger, maar inmiddels heeft hij ook boeken geschreven en een aantal films en musicals gedaan. Bastiaans muziekcarrière kwam na het overlijden van zijn broer Roef in 2007 op een laag pitje te staan, maar na 12,5 jaar is onze VROUW-columnist terug. Aanstaande vrijdag komt zijn nieuwe single Heb geen angst uit.

„Het overlijden van Roef heeft een ongelofelijke impact op mij gehad. Nog meer dan ik mij realiseerde. Ik beleefde na zijn dood geen plezier meer aan het maken van muziek. Vorig jaar heb ik met mijn vrouw Tooske en kinderen een wereldreis gemaakt, die heeft mij veranderd. Ik wilde weer de studio in en dat doen wat ik het allerliefste doe: zingen.”

Nieuwe muziek

„Echt geweldig om weer muziek te maken, weer beginnen voelde als een enorme bevrijding. Het was alsof ik de doos van Pandora opentrok; ik heb zoveel muzikale ideeën! We zijn met z’n allen zo boos en bang voor van alles en nog wat. Terwijl het allemaal maar zo kort duurt. Eigenlijk zegt Heb geen angst: ’Mens durf te leven’. De dood van mijn broer is hier onderbewust ook zeker inspiratie voor geweest. Hij overleed op zijn 42ste. Het deed mij realiseren dat dit hier allemaal zomaar voorbij kan zijn. Wees niet te bang om een zot te zijn, volg je dromen en ga ervoor.”

Bastiaans album zal eind 2020 uitkomen. „De nummers zijn bloedeerlijk, genadeloos én zonder gêne. Precies wat de VROUW-lezeressen gewend zijn. Ik heb voor dit album samengewerkt met JB Meijers (o.a. van Common Linnets/Barry Hay/De Dijk, red.), hij is een fantastische producent. Ik ben heel tevreden over het resultaat. Er zitten tranentrekkers tussen, maar ook uptempo stukken om keihard mee te zingen. Ik kan niet wachten om het te delen.”

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.