Nieuws/Vrouw
455956
Vrouw

VROUW magazine 49

Meer over Erik van Muiswinkel

Wat zou Erik van Muiswinkel tegen God zeggen als die bestond en waar knapt hij op af bij een vrouw? Dat en meer lees je hier!

Als je niet in dit vak had gezeten, wat had je dan gedaan?

“Dan had ik voor de klas gestaan en Nederlands gegeven, misschien met een beetje geschiedenis erbij. Ik ben van huis uit neerlandicus en die vorm van optreden had ik ook leuk gevonden. Een andere mogelijkheid is dat ik bij een uitgeverij had gewerkt, als redacteur. Dat werk heb ik tussen mijn twintigste en 26e, toen ik nog niet fulltime in het theater stond, ook wel gedaan en ik ben er goed in.”

Waar knap je op af bij een vrouw?

“Ik knap niet snel af op vrouwen. Jongere vrouwen, oudere vrouwen… nu ik deze leeftijd heb ga ik overal de aantrekkelijkheid van inzien. Er zijn schitterende vrouwen van tegen de zestig! Maar waar ik op afknap, is als ze aan me zitten. Je hebt vrouwen die als ze je aandacht willen trekken, je arm pakken en dan nog knijpen ook. Dat vind ik buitengewoon irritant. Echt, er zijn talloze manieren waarop je mijn aandacht vangt, maar doe dát niet. En verder: als vrouwen te serieus, zonder ironie over astrologie beginnen. Dan haak ik ook af.”

Stel dat God bestaat, wat hoop je dan dat Petrus zegt als je bij de hemelpoort verschijnt?

“Dat gaat wel van veel dingen uit; niet alleen dat God bestaat, maar ook Petrus en de hemelpoort. We gaan er dus even vanuit dat het hele sprookje waar is? Ik hoop eigenlijk dat ik er niet in kom. Dat ik niet voldoe aan de criteria en mag blijven zweven in het luchtledige, of naar de hel mag. De hemel lijkt me het allerergste wat er is. Want als we niets meer te verlangen hebben, blijft er niets over. Het is een enorme denkfout dat we als onze wensen vervuld worden, gelukkig zijn. Juist niet! Dat lijkt me een ramp. Dus ja, ik hoop dat ik de hemel niet in mag. En ik heb genoeg gedaan om dat te bewerkstelligen, haha. God hoef ik niet te ontmoeten, ik denk dat er leukere figuren rondzwerven.”