456158
Vrouw

<p><strong><strong><strong><strong><strong>Zondigen mag!</strong></strong></strong></strong></strong></p>

Upsidedown gehakttaart

GEEN - Tuurlijk letten we op wat we eten, maar om een gezond eetpatroon vol te houden, is het nodig om af en toe te zondigen. Dat gaan we dus doen deze week: bewust genieten van heel veel lekkers.

Benodigdheden

(4 personen)

  • 500 g gehakt
  • gehaktkruiden
  • 150 g walnoten (of naar smaak)
  • ± 6 plakken bladerdeeg
  • 170 g blauwe kaas
  • 1 ons bacon
  • 2 losgeklopte eieren
  • 2 el paneermeel

Stappenplan

1. Verwarm de oven op 200 ˚C.

2. Leg de bladerdeegplakken op een bord om te ontdooien.

3. Meng in een kom het gehakt met 1 ei, paneermeel en gehaktkruiden. Zet weg.

4. Hak de walnoten en de blauwe kaas in stukken en meng.

5. Vet de taartvorm licht in met wat boter. Leg de plakken bacon op de bodem. Doe een laag rauw gehakt op de laag bacon. Vervolgens het kaas-walnoten-mengsel en herhaal dit nog een keer. Leg de plakken bladerdeeg over de taartvorm heen, zorg dat de hele vorm bedekt is. Bestrijken met het andere losgeklopte ei.

6. Zet de taart in de oven en bak in ± 30 minuten op 200 ˚C. Check af en toe; zodra het bladerdeeg een mooi goudbruin korstje heeft, is de taart klaar. Laat 5 minuten afkoelen.

7. Nu komt de grote omdraaitruc. Snij met een scherp mesje het bladerdeeg dat over de taartvorm heen piept, voorzichtig los. Doe ovenhandschoenen aan en draai de taart snel om. Zet ’m op een groot bord. Haal de taartvorm los en trek de ring voorzichtig omhoog.

BEREIDING 40 minuten + 30 minuten in de oven

 

Geniet met volle teugen

Deze recepten komen uit het kookboek Zondigen tot je een ons weegt

van Princess Books, € 24,95 (ISBN 9789492029010)

 

 

RECEPTEN CARINA NOORDERVLIET

FOTO’S NATASJA NOORDERVLIET