Nieuws/Vrouw
456381
Vrouw

BlogSterren | Hellen Smit

We vieren het leven

Verjaardagen hebben wij altijd uitgebreid gevierd binnen ons gezin. Chantal keek altijd een jaar lang naar haar verjaardag uit. Als de visite ’s avonds weg was, wist ze dat het nog maar 365 dagen zou duren voordat het weer zover was.

Dit jaar werd ze 13 jaar en dat gingen we natuurlijk vieren. Op zaterdag, want op donderdag had ze veel te weinig tijd om er uitgebreid van te genieten. En de bekerwedstrijd AZ-AJAX werd die avond gespeeld. Als echte Ajacied zat ze op de tribune. Een verrassing van haar oom. Met een grote glimlach kwam ze thuis. AJAX won op haar verjaardag!

Energie

Zaterdag was het mooi weer, we konden buiten zitten. Alle boodschappen waren in huis en de hapjes waren voorbereid. Deze keer had ik geen energie om zelf taarten te bakken. Nog steeds moet ik heel zorgvuldig mijn energie verdelen. Gelukkig zijn daar goede bakkers voor. Een prachtige slagroomtaart met een foto van Chantal en haar grote idool Suarez werd bezorgd. Mijn schoonzus had voor Chantal haar lievelingstaart gebakken: een heerlijke chocoladetaart, volgens het beste recept van de wereld!

Feest

Het feest kon beginnen. De visite stroomde binnen. Allemaal lieve familieleden en de allerliefste vrienden waren van de partij. Chantal straalde van oor tot oor. En dat gun ik haar zo. Dertien jaar en al zoveel angst en verdriet in haar leven meegemaakt. Dat wil je ieder kind besparen, maar helaas heb je daar niet altijd invloed op.

De taart werd aangesneden, de koffie ingeschonken. Hierna verzorgde Emiel de drankjes. Gezellig, alles leek onder controle. Mijn rol als gastvrouw ging me tot dan toe goed af.

Verdriet

Opeens kwam daar die intense pijn weer opzetten. Waarom toch? Waarom is ons gezin niet meer compleet? Milou was altijd een kei in het vieren van verjaardagen. Oh, was miste ik haar. Huilend viel ik in de armen van mijn zus en schoonzus. “Ik kan het niet, ik kan dit niet”. Maar bovenal ik wilde dit niet….!! Ik moest van hen gaan zitten. “Neem een glas wijn, wij regelen de rest”.  Dat heb ik gedaan, ik liet het allemaal gebeuren. Ik zag een schaal met gevulde eieren langsgaan, o ja.. die zou ik ook nog maken. Alles werd geregeld.

Niet alleen

Ik liet mijn verdriet weer gaan en richtte mijn aandacht op al de lieve mensen om ons heen. Rouwen doe ik het liefst in mijn eentje. Maar het leven vieren… nee,  dat kan ik echt niet alleen!

Hellen

Lees ook de blog van Hellen's dochter, Milou

Alle BlogSterren van VROUW

 Anne-Mieke Bovelett (43)

 is getrouwd, ondernemer, projectmanager en 'webnerd op hakken'. Anne-Mieke deelt haar reis naar een gezonder leven, van 101 kilo naar 70 kilo, door het aanpassen van haar eetpatroon.

  • Blogdag: maandag

Lees alle blogs van Anne-Mieke hier!

 

Anneke de Vocht-Vink (55)

is getrouwd en moeder van een dochter en zoon. Nadat ze borstkanker overwon, wil Anneke haar leven anders indelen. Om te beginnen loopt ze in mei zo'n 800 kilometer naar Santiago de Compostela!

Blogdag: zaterdag

Lees alle blogs van Anneke hier!

 

Hellen Smit-de Dood (45)

 is reisadviseur en moeder van vier kinderen waarvan dochter Milou op haar 17e overleed. In haar blogs vertelt Hellen welke impact Milou's ziekte en overlijden heeft op haar gezin.

Blogdag: zondag

Lees alle blogs van Hellen hier!

 

Herma Timmer (41)

 woont samen en is moeder van twee dochters. Na haar strijd tegen borstkanker leeft ze met één borst. Ze wil in haar blogs bewustwording creëren, bijvoorbeeld op het gebied van siliconenprotheses.

Blogdag: donderdag

Lees alle bogs van Herma hier!

 

 Marieke Koppes (29)

 is getrouwd en moeder van twee zoons. Marieke is vastbesloten haar dertigste levensjaar te voorzien van wat 'Spaanse peper': het moet groots, meeslepend en magisch gaan worden!

Blogdag: woensdag

Lees alle blogs van Marieke hier!

 

 Debbie Mast (25)

 is getrouwd en hard bezig zwanger te worden. Dat dat meer voeten in de aarde zou hebben, had ze niet verwacht. In haar blogs deelt ze haar traject naar, hopelijk, een eigen kindje.

Blogdag: dinsdag

Lees alle blogs van Debbie hier!