456418
Vrouw

BlogSterren | Anneke de Vocht-Vink

Buen Camino

Vandaag woensdag 28 mei. Ik ben precies 15 dagen aan het lopen en heb er 374,5 kilometer opzitten. Als ik morgen volgens mijn boekje loop, nog eens 23 kilometer, ben ik over de helft. En het gaat goed. Ik kom zo langzamerhand in mijn ritme. Elke ochtend rond de klok van 6 uur opstaan en ik probeer om 7 uur te lopen.

Ik ben inmiddels Burgos gepasseerd en heb mijn stempel gehaald in de prachtige kathedraal. In de grote stad is het toch heel anders lopen dan over de zandwegen achteraf. De Spanjaarden maakt het niet uit. Als ze je zien, groeten ze allemaal met Buen Camino. Iedereen groet en zegt je gedag. Als je in de stad verkeerd loopt of je twijfelt welke kant je op moet, stoppen de automobilisten, draaien hun raampje naar beneden en wijzen je de weg. Het is echt geweldig dit allemaal mee te maken.

Geven wat je nodig hebt

Rond de klok van 14:00 uur probeer ik een Alberge te vinden. Je krijgt een bedje toegewezen. Even liggen maar niet te lang, dan lekker douchen en je kleren wassen. Dan komen de mankementen. Blaren verzorgen, spierpijn en dus benen omhoog. En plots toen ik mijn was ophing gingen mijn vingers helemaal in de kramp. Jeetje, wat nu weer? Dit heb ik nog nooit gehad. Maar mijn trouwe Caminovriendin is verpleegster in het dagelijks leven en adviseerde om magnesiumtabletten te halen. Zo gezegd zo gedaan en het gaat inmiddels weer goed. De Camino geeft je wat je nodig hebt op dat moment, geweldig!

 Het is elke dag weer spannend waar je terechtkomt. Overdag valt het niet altijd mee maar 's nachts ook niet, hoor. Om te beginnen heb ik nog steeds elke avond en nacht ruzie met mijn slaapzak. Het is zo'n mummiegeval. Ik word elke keer wakker als ik me er helemaal in heb gedraaid en een opvlieger heb en dan geen kant meer op kan. Het lijkt wel een dwangbuis. Dan ben je wakker en er snurkt altijd wel iemand op je kamer. Om het half uur moet er wel eentje naar de wc. Hoesten en ook dat is afzien.

Verhalen van  over de hele wereld

De verhalen van iedereen van over de hele wereld zijn geweldig. Een beer van een vent uit Nieuw-Zeeland die na twee mislukte huwelijken opzoek is naar God. Een ander probeert het verlies van zijn kind een plaatsje te geven. Het verwerken van een scheiding of na een ziekte je leven weer op de rails te krijgen. Maar het was ook bijzonder om een ouder echtpaar uit Nederland te ontmoeten tijdens het eten en de vrouw vertelde dat ze dit al zo lang wilde doen maar geen maatje kon vinden om met haar mee te gaan. Want alleen durfde ze het niet. Totdat haar man zei na fles rode wijn achter zijn kiezen te hebben; ‘dan loop ik toch lekker ff met je mee!’. Helemaal niet wetend waar hij aan begon.

Het was wel een gezellige avond. Nog  maar 434,5 km te gaan.

 

Alle BlogSterren van VROUW

 Anne-Mieke Bovelett (43)

 is getrouwd, ondernemer, projectmanager en 'webnerd op hakken'. Anne-Mieke deelt haar reis naar een gezonder leven, van 101 kilo naar 70 kilo, door het aanpassen van haar eetpatroon.

  • Blogdag: maandag

Lees alle blogs van Anne-Mieke hier!

 

Anneke de Vocht-Vink (55)

is getrouwd en moeder van een dochter en zoon. Nadat ze borstkanker overwon, wil Anneke haar leven anders indelen. Om te beginnen loopt ze in mei zo'n 800 kilometer naar Santiago de Compostela!

Blogdag: zaterdag

Lees alle blogs van Anneke hier!

 

Hellen Smit-de Dood (45)

 is reisadviseur en moeder van vier kinderen waarvan dochter Milou op haar 17e overleed. In haar blogs vertelt Hellen welke impact Milou's ziekte en overlijden heeft op haar gezin.

Blogdag: zondag

Lees alle blogs van Hellen hier!

 

Herma Timmer (41)

 woont samen en is moeder van twee dochters. Na haar strijd tegen borstkanker leeft ze met één borst. Ze wil in haar blogs bewustwording creëren, bijvoorbeeld op het gebied van siliconenprotheses.

Blogdag: donderdag

Lees alle bogs van Herma hier!

 

 Marieke Koppes (29)

 is getrouwd en moeder van twee zoons. Marieke is vastbesloten haar dertigste levensjaar te voorzien van wat 'Spaanse peper': het moet groots, meeslepend en magisch gaan worden!

Blogdag: woensdag

Lees alle blogs van Marieke hier!

 

 Debbie Mast (25)

 is getrouwd en hard bezig zwanger te worden. Dat dat meer voeten in de aarde zou hebben, had ze niet verwacht. In haar blogs deelt ze haar traject naar, hopelijk, een eigen kindje.

Blogdag: dinsdag

Lees alle blogs van Debbie hier!