457420
Vrouw

VROUW magazine

Waarom ben jij nog single?

Ze zien er goed uit, hebben een leuke baan, geen rare gebreken. Niks mis mee dus. En toch zijn deze vrouwen nog single. Waarom lukt het hen niet om die ene leuke man te vinden?

Betty Rodrigues (38)

Beroep: verhuurmakelaar woningcorporatie

Eigenschappen: zelfverzekerd, gezelligheidsdier, kijkt kat uit de boom

Single: heeft nooit een lange vaste relatie gehad

---

Nieuwe trend: de scheidingsselfie

---

Verliefd worden…

"Kan ik best. Mijn eerste vriend had ik op mijn zestiende. Het was niet vast of heel serieus, maar wel mijn eerste liefde. Helaas is hij op zijn 22e overleden. Misschien heb ik een gebroken hart, want sindsdien heb ik nooit meer zulke vlinders gehad. En dat is wél wat ik wil: kriebels in mijn buik."

---

'Ik deel het bed alleen nog met getrouwde mannen'

---

Dat ik single ben…

"Wijten sommigen aan mijn kritische houding. Misschien is dat ook zo. Ik zoek het complete plaatje, inclusief een toekomstige vader voor mijn kinderen. Dát ik hem tegenkom, daar heb ik alle vertrouwen in. Alleen tikt het biologische klokje wel."

Gekoppeld worden…

"Voelt te geforceerd en ik doe ook niet aan datingsites. Ik vind het onnatuurlijk om zo aan een man te komen. Blijkbaar ben ik nog van de ouderwetse stempel: ik wil hem gewoon ergens tegenkomen. En niet in het uitgaansleven; de mannen die je in een kroeg ontmoet zijn al voorzien of willen alleen met elkaar chillen."

Mijn eisen heb ik…

"Inmiddels wel een beetje bijgesteld. De kans op een man zonder kinderen wordt steeds kleiner, dus nu denk ik: 'Er valt over te praten.' Maar verder lijk ik alleen maar kritischer te worden naarmate ik ouder word. Ik zie namelijk genoeg relaties sneuvelen. Voor mij is het een afknapper als een man niet voor zijn gezin kan of wil zorgen."

---

'Ik ben hem nu al zat'

---

Vrijgezel zijn…

"Is echt niet alles. Mijn vakanties heb ik tot voor kort met m'n single vrienden doorgebracht. Maar nu ze langzamerhand allemaal beginnen te settelen, wordt een vakantie plannen wel wat lastiger. Als ik een relatie krijg, begint een nieuw hoofdstuk van mijn leven. Mijn ideaal? Een man die er 100% voor wil gaan en communicatief sterk is. Eigenlijk zoek ik een maatje om mee te praten, te lachen, elkaar te steunen. Een soulmate. Ik ben eraan toe!"

Lees het verhaal van Linda, Daphne en Eva in VROUW 36

Waarom ben jij nog single? Praat mee!

Blijf op de hoogte! Volg VROUW op FacebookTwitter of Instagram.

Lees meer uit VROUW magazine: