457604
Vrouw

Pompoensoep en Hollandse garnaaltjes

GEEN - Deze gerechten ogen chic, maar ze niet moeilijk om te maken. De opmaak is het halve werk. Zeker geschikt dus om indruk te maken op vrienden of familie.

Benodigdheden

(4 personen, formaat tussengerecht)

  • 1 kg flespompoen, in stukken gesneden
  • 2 zoete uien, gesnipperd
  • ½ rode peper, zaadjes verwijderd en gesneden
  • 1 teen knoflook, gekneusd
  • 30 g gember, geschild en in plakken gesneden
  • 1 stengel sereh, gekneusd en in stukken
  • 8 el Hollandse garnalen, handgepeld
  • 500 ml vers sinaasappelsap
  • 1 l groentebouillon
  • 1 stokbrood
  • 1 el pompoenpitten
  • zonnebloemolie
  • zout en peper naar smaak

Stappenpenplan

1. Verwarm de ui, gember, rode peper, knoflook en sereh zachtjes in zonnebloemolie zonder dat ze van kleur veranderen. Voeg de pompoen toe. Blus af met sinaasappelsap en groentebouillon.2. Kook gaar. Pureer. Zeef en kook in tot de helft. Breng op smaak met zout en peper.

3. Snij 12 plakken stokbrood. Maak er rondjes van met een steekring. Bak krokant en goudbruin in zonnebloemolie.4. Giet de soep in kommen. Garneer met croutons, Hollandse garnaaltjes en pompoenpitten

BEREIDING 50 minuten

STERGERECHT

Deze recepten komen uit het kookboek NIVEN 80/20 van Uitgeverij Carrera, € 29,95 (ISBN 9789048818969).