Nieuws/Vrouw
457752
Vrouw

Verjoningscoach

Loop eens wat vaker op blote voeten

GEZOND - In de aarde vinden doorlopend allerlei processen plaats, waarvan sommigen een hele desastreuze uitwerking kunnen hebben, zoals een vulkaanuitbarsting of aardbeving. Andere processen zijn essentieel voor ons bestaan op aarde, zoals de zwaartekracht. Wat niet iedereen weet is dat de aarde ook een subtiel elektrisch signaal voortbrengt dat ons lichaam helpt om gezond te functioneren.

Blote voeten

Letterlijk contact maken met de aarde, bijvoorbeeld door je schoenen en sokken uit te trekken en een kwartiertje tot dertig minuten op je blote voeten op het gras of in het zand te gaan staan, helpt om je lichaam beter in balans te brengen.

 

Breng je lichaam in balans

Net zoals alle andere objecten op onze aarde is ons lichaam elektrisch geladen.

Echter, als gevolg van een grote blootstelling aan elektromagnetische straling die veroorzaakt wordt door talloze elektrische apparaten, zoals computers, televisies, stereo-installaties, keukenapparatuur en draadloze telefoons, ontstaat er een te grote elektrische lading in ons lichaam.

Dat kan leiden tot stress en slaapproblemen. Een te grote elektrische lading in het lichaam kan worden ontladen door regelmatig contact te maken met de aarde, het zorgt ervoor dat de elektrische lading in je lichaam weer naar een natuurlijk niveau wordt gebracht.  

Zo blijf je gemotiveerd doorsporten

 

Vaker op blote voeten

Je kunt er bijvoorbeeld een gewoonte van maken om elke ochtend voordat je met de dag begint een kwartiertje voor jezelf te nemen en buiten te gaan aarden.

Als je dit gaat doen zul je direct merken hoe heerlijk het gras of zand onder je voeten voelt, en hoe direct contact met de aarde je hele lichaam ontspant. Ontspan je spieren in je nek, schouders, armen, buik en benen en laat de aarde letterlijk ‘door je heen stromen’.

Aan de hand van wetenschappelijk onderzoeken (Ghaly, & Teplitz, 2004 en Chevalier et al., 2012) is aangetoond dat aarden het cortisolgehalte in balans brengt, wat een positief effect heeft op stress en waardoor stemmingswisselingen, angsten, depressie en slaapproblemen.

Het zou meer energie geven en zelfs vetopslag kunnen verlagen en verminderen. Als je binnenshuis wilt aarden zijn er aardingsmatten of aardingslakens (om op te slapen) te krijgen.

Dus loop buiten vaker op blote voeten en kom zonder moeite beter in balans.

 

Gezond eten

 

Jesse van der Velde

is de eerste verjongingscoach in Nederland, en schreef onder meer het boek "Voor Altijd Jong". (De eerste twee hoofdstukken kan je nu gratis downloaden op  www.vooraltijdjong)