Nieuws/Vrouw
457943
Vrouw

5 x  lekkere campingrecepten

Kokerellen op de camping

GEEN - Bivakkeer je deze zomer op de camping maar heb je geen zin om iedere dag de barbecue aan te steken? Dan hebben wij vijf overheerlijke alternatieven voor je!

Pakketje met zalm

Zalm is hét ultieme campingvoedsel. Vouw het in aluminiumfolie met wat kruiden en bakken maar! Lekker met een frisse, zomerse salade!

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 stukjes zalm
  • 8 schijfjes citroen
  • 4 takjes dille
  • 4 takjes dragon
  • theelepel boter
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui (gesneden)
  • Olijfolie
  • peper en zout
  • aluminiumfolie

Bereidingswijze

Bestrooi de zalmfilets royaal met zout en peper. Leg twee plakjes citroen, een takje dille, een takje dragon, wat ui en wat knoflook op iedere zalmfilet. Giet er een scheutje olijfolie overheen. Wikkel de zalmfilets in aluminiumfolie en leg ze 8 tot 10 minuten op een barbecue.

---Gezond eten op de camping---

Quesadillas

Deze quesadillas zijn lekker als tussendoortjes, lunch of als diner! Je kunt dit eenvoudige recept aanvullen met ingrediënten die je lekker vindt!

Ingrediënten

  • 4 medium tortilla's
  • 2 stukjes kipfilet , gebakken en gesneden
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 1 blik zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
  • Pot salsasaus
  • Zakje geraspte kaas
  • Aluminiumfolie

Bereidingswijze

Snipper de ui en snijd de tomaat in kleine blokjes. Besmeer de tortilla's met de salsasaus. Verdeel de kipfilet, zwarte bonen, tomaat, ui en kaas over de helft van de vier tortilla's. Vouw de andere kant van de tortilla over de ingrediënten. Wikkel de tortilla's in aluminiumfolie en leg op de barbecue totdat ze knapperig zijn en de kaas is gesmolten.

Hotdogs

Een warme lunch of een lekkere snack voor tijdens de borrel? Deze simpele hotdogs tover je in een handomdraai om de een heerlijk campinggerecht.

Ingrediënten

  • Blikje croissantdeeg
  • Hotdogs
  • Eventueel: ketchup/mosterd

Bereidingswijze

Open het blik croissantdeeg en snijd het in driehoekjes. Leg de hotdog op het brede eind van de driehoek en rol langzaam op. Spies de hotdog aan een stok en rooster ze boven het vuur goudbruin. Serveer met mosterd en/of ketchup.

 

Appel crisp

Een simpel toetje? Nee hoor, ook op de camping kun je uitpakken met een lekker dessert! Neem bijvoorbeeld deze appelcrisp. Eenvoudig én lekker!

Ingrediënten

  • Half kopje havermout
  • 6 eetlepels bloem
  • 3 eetlepels bruine suiker
  • 3 eetlepels kristalsuiker
  • 3 appels
  • 2 eetlepels boter (+ klein klontje voor het invetten)
  • Scheutje citroensap
  • Theelepel kaneel
  • Aluminiumfolie

Bereidingswijze

Meng havermout, suiker, kaneel, meel en boter in een kom. Laat even staan (eventueel in de koelkast). Was intussen de appels, snijd ze in schijfjes en besprenkel met citroensap. Knip van het aluminiumfolie twee vierkanten. Bestrijk één van de vierkanten met een beetje boter. Leg hier de schijfjes appel op en bestrooi met het havermoutmengsel. Leg het andere vierkant aluminiumfolie hier bovenop en vouw helemaal dicht. Laat het twintig minuten op de barbecue liggen. Lekker met een bolletje ijs.

---Je netjes gedragen op de camping? Lees dan deze 10 etiquettetips voor een beschaafde kampeervakantie---

Sinaasappelmuffin

Een recept dat zeker niet mag missen in dit rijtje. Misschien iets lastiger, aangezien je wel een mixer moet meenemen op vakantie. Maar hé, dan kun je wel alle campinggasten imponeren!

Ingrediënten

  • 125 gram (room)boter
  • 125 gram kristalsuiker
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eetlepels melk
  • 2 eieren
  • netje sinaasappels

Bereidingswijze

Snijd de boter in kleine blokjes en meng in een grote kom met suiker. Mix met een mixer tot er een luchtig beslag ontstaat. Voeg nu één voor één de eieren toe. Doe vervolgens het zelfrijzend bakmeel erbij en mix nu op middelhoge stand. Voeg als laatst de melk toe en mix nog één minuut tot een glad beslag. Laat het beslag even rusten. Snijd intussen de sinaasappels doormidden en haal het vruchtvlees eruit. Vul de ene helft van de sinaasappel met het muffinbeslag en druk de andere sinaasappelhelft er bovenop. Rol in aluminiumfolie en leg ze op de barbecue. Je kunt ze eventueel ook gewoon in het vuur leggen. Keer de ballen een aantal keer om en na een kwartiertje zijn je muffins klaar!

Tip: je kunt eventueel ook nog ingrediënten toevoegen aan het muffinbeslag. Denk aan: rozijnen, appels, bessen.