Nieuws/Vrouw
458568
Vrouw

Zorg goed voor je wimpers

Lange, volle wimpers: welke vrouw wil dat nou niet? Iedere vrouw droomt van die mooie bambi-oogopslag. Helaas zijn we niet allemaal gezegend met wimpers tot aan het plafond. Maar we kunnen moeder natuur natuurlijk wel een handje helpen. Wij geven tips om een stapje dichter bij die droomwimpers te komen. Uiteraard zonder al te veel moeite.

Met een schone lei beginnen

Stap je ’s avonds ook weleens stiekem in bed zonder je make-up eraf te halen? Zonde! Het reinigen van je wimpers is namelijk ontzettend belangrijk. Haal elke avond je mascara volledig van je wimpers zodat ze niet afbreken.

Ook is het belangrijk om in een goede make-upremover te investeren. Als make-up op de wimpers blijft zitten, kan het de wimpers uitdrogen, waardoor ze gemakkelijk afbreken.

---Wist je dat: je kokosolie kan gebruiken als make-upremover? Deze olie verwijdert heel gemakkelijk je oogmake-up en is ook nog eens verzorgend voor je wimpers. ---

Lees hier wat je allemaal kan met een pot kokosolie in de badkamer

Vermijd waterproof mascara’s

Een waterproof mascara is ontzettend handig als er een dagje zon, zee, strand op de planning staat. Of als de regen weer met bakken uit de hemel komt. Tijd voor een goede waterproof mascara, zou je dus denken. Maar ho, wacht! Vaak krijg je waterproof mascara alleen met grof geweld van je ogen af. Van elke avond hard poetsen worden je wimpers niet echt vrolijk. Het resultaat: ze laten liever los dan nog een avond gebukt te moeten gaan onder jouw harde hand. 

Eet je wimpers lang

Ja, je leest het goed! Je kunt mooie verleidelijke wimpers krijgen door gezond te eten en voldoende water te drinken. Vitamine D is belangrijk voor haargroei en zit in vette vissoorten, zoals zalm. Ook wordt vitamine D aangemaakt door je lichaam als je lekker in het zonnetje zit.

Daarnaast helpt vitamine B om sterke en volle wimperhaartjes te krijgen. Vitamine B zit onder andere in peulvruchten, bananen en eieren.

Spinnenpootjes

Iedereen kent wel de beruchte spinnenpoten. Zo'n dikke massa klonterige mascara op de wimpers. Door een te dikke laag mascara op de wimpers kunnen ze afbreken. Kies daarom liever een goede volume mascara en probeer het aantal lagen mascara te beperken tot 3 . Je wimpers zullen je dankbaar zijn, en er binnen de kortste keren veel mooier uitzien en minder snel uitvallen.

Wimperverzorging

We verzorgen onze haren elke dag met serums, conditioners en noem maar op. Je wimpers zijn ook haartjes, waarom zou je die geen extra aandacht geven? Je kunt je wimpers verzorgen met een olie zoals kokosolie of arganolie.

Doe een klein beetje olie op een wattenschaafje en breng het aan bij de wortels van de wimpers voordat je gaat slapen. Als je dit trouw elke avond doet, word je binnen de kortste keren beloond met vollere wimpers. Ook zijn er diverse wimperverzorgingsproducten te koop die je mooie lange wimpers beloven.

Kunnen jouw wimpers wel wat extra verzorging gebruiken? VROUW geeft 5 wimperserums weg! Doe mee en win!