458778
Vrouw

Weblog van de week

De ‘jus’ over het mannenvlees

Ik ben tijdens mijn werk niet van de chit chat. Als ik een werkafspraak heb, gaat het over werk en niet over hoe mijn weekend is geweest. Net als bij mannen ben ik in mijn communicatie kort, bondig en zakelijk.

Naam: Judith Sanders

Leeftijd: 41

Beroep: Senior Vermogensbeheerder, bij Velthuyse & Mulder Vermogensbeheer

Relatie: Met Gunter

Kinderen: Twee meisjes, Lisa (9) en Eva (5)

Typisch vrouwelijk eigenschap: Vooruitdenken, mijn bezigheden zo efficiënt mogelijk combineren om maximaal mijn dag te benutten.

Wat moet een vrouw ooit in haar leven doen: Haar grenzen verleggen. Of het nu gaat om een nieuwe studie, een reis alleen maken, een sportprestatie of iets totaal anders. Stap uit de comfortzone en zie dat je meer kan dan je denkt

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ideale mix

Bijkomstig voordeel in de mannenwereld: onderlinge geschillen. Of ze nu persoonlijk of zakelijk zijn, ze worden vaak kort maar krachtig uitgevochten om vervolgens weer over te gaan tot de orde van de dag ‘no hard feelings’.

Toch ben ik ook op en top vrouw: gek op mode, make-up en zwijmelfilms. Ik haal mijn hart op bij een middagje wodka-lime vol met vrouwenpraat met vriendinnen. Sterker, ik kikker daar helemaal van op. Voor mij zijn beide werelden tezamen een ideale mix.

Female touch

De komende dagen mag ik wat aandacht vragen voor het belang van de welbekende ‘female touch’. De spreekwoordelijke ‘jus over het mannenvlees’. Al 20 jaar werk ik in de financiële wereld en ben ik het enige kokerrokje tussen de krijtstreeppakken.

Testosteron domineert deze wereld. Spierballentaal is goed en snel resultaat bereiken fantastisch. Echter, aandacht voor onderlinge verhoudingen en relaties met een vleugje begrip, inzicht en compassie maakt het pas tot een geheel.

In de financiële wereld is deze verhouding nog steeds scheef en dat is vreemd, want onderzoek wijst uit: de beste financieel adviseur is steeds vaker een vrouw. Dat is pas een lekker onderwerp voor bij de koffieautomaat.

Judith Sanders (41) heeft een man en twee dochters. Ze is kostwinner en werkt als Senior Vermogensbeheerder: ze helpt cliënten hun geld te beheren door middel van aandelen en obligaties.