Vrouw/Seks & Relaties
458999598
Seks & Relaties

Weduwe Irene vond opnieuw de liefde: Seks met een andere man is zo spannend

In de rubriek ‘Tussen de lakens’ vertellen vrouwen over hun seksleven. Irene (62) verloor vier jaar geleden haar echtgenoot, maar heeft nu een nieuwe vriend én een bijbehorend spannend seksleven.

Datingsite

“Ik had niet verwacht ooit nog gelukkig te worden, nadat mijn man overleed. Hij heeft een akelige en lange periode van ziek zijn gekend en ik moest echt een paar jaar de tijd nemen om mezelf weer een beetje op de rit te krijgen.

Ik had alleen maar gezorgd en was alleen maar verdrietig geweest. Mijn kinderen spoorden me daarom een jaar geleden aan om eens op een datingsite rond te kijken.”

Goedkeuring

“Ik stond daar niet direct voor open. Ik zag het als verraad. Mijn man en ik waren jeugdliefdes, ik had nog nooit een andere liefde gehad. Maar mijn kinderen waren daar heel nuchter in: ‘Mam, papa is dood en jij nog lang niet. Wil je de rest van je leven alleen blijven? Hij zou het fantastisch vinden, als je online gaat daten.’ Ik had dat zetje nodig. Hun goedkeuring.”

Gedeeld verdriet

“Doodeng vond ik het, mijn eerste afspraakje. En toen dat een enorm saaie man bleek te zijn, was ik even van plan de handdoek meteen in de ring te gooien. Dit was niets voor mij!

Maar toen kreeg ik een bericht van Gijs, een man van mijn leeftijd, die net als ik zijn partner had verloren. Dat gedeelde verdriet zorgde meteen voor een klik. We hebben tijdens ons eerste afspraakje non-stop gepraat.”

Gezoend

“Bij Gijs voelde ik me meteen op mijn gemak, het was heel vertrouwd. Dat we nog een keer zouden afspreken, stond voor ons allebei als een paal boven water.

Na het derde afspraakje hebben we voor het eerst gezoend. We waren er allebei emotioneel onder, we hadden dezelfde dubbele gevoelens. Maar wat was het ook fijn weer eens iemand op deze manier te voelen.”

Verliefde puber

“Het is ‘aan’. We hebben nu officieel een relatie en we blijven regelmatig bij elkaar slapen. Ik kan niet omschrijven wat dit nieuwe geluk met me doet. Ik leef weer, ik heb iemand om voor op te staan.

Als ik bij Gijs ben, lijk ik net een verliefde puber. We zijn van plan samen een huis te kopen, we willen een nieuwe start in het leven maken en dat kan niet in een woning waar nog zoveel herinneringen aan ons oude leven zijn.”

Oudere lijven

“Het was heel spannend om seks te hebben met een andere man. Ik had altijd aan een half woord genoeg, wij waren zo op elkaar ingespeeld. Maar Gijs moest ik helemaal opnieuw ontdekken, en hij mij.

Het is anders, maar wel heel fijn. We hebben allebei al wat oudere lijven, we maken ons niet meer druk over een rimpel of vetrol meer of minder. Die onzekerheid heb je als je jong bent.”

Passie

“Het is fantastisch om op mijn leeftijd weer verliefd te zijn. Het houdt je jong. De kinderen zijn ook heel blij dat het zo gelopen is, hoewel mijn zoon onlangs wel gekscherend riep dat hij er niet aan moest denken dat zijn moeder seks had.

Ach, dat heeft ieder kind, toch? Maar ik denk niet dat iedere moeder van mijn leeftijd het nog zo vaak en met zoveel passie doet. Ik geniet daar met volle teugen van.”

Jij op vrouw

Wil jij ook jouw ‘Tussen de lakens-verhaal' vertellen?

Dat kan hier.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.