Nieuws/Vrouw
459496
Vrouw

Gezin heeft een keer per week snackmaaltijd

Een gezin heeft gemiddeld een snackmaaltijd per week. Moeders willen veel vitaminen op tafel, maar af en toe mag het ‘makkelijk`.

Dit blijkt een onderzoek van Beckers dat een uitgebreid consumentenonderzoek deed naar het snackgedrag van het Nederlandse gezin.

Gezellig

Hieruit bleek dat men minimaal 1 keer per week een snackmaaltijd eet. Het is de maaltijd waar men kan ontspannen: regels vervagen, niets moet, alles mag. Gewoon gezellig met elkaar rond de tafel, de wekelijkse bevrijding voor het hele gezin.

De Nederlandse vrouw/moeder kent de ‘uitdaging’ van samen eten: vaak is het voor haar een lastige keuze om het iedereen naar hun zin te maken. Maar de meeste gezinnen hebben hier dezelfde oplossing voor: restjes  of snacks eten als avondmaaltijd.

 Elk gezin kent minstens één snackmoment per week, meestal op vrijdag of in het weekend. Iedereen krijgt zijn persoonlijke snackfavoriet op het bord en dat gebeurt zonder schuldgevoel, want gezond leven betekent ook af en toe achterover leunen.

 

Gezellig en makkelijk

50% van de gezinnen eet minimaal één keer week een snackmaaltijd. Moeders willen veel vitaminen op tafel, maar af en toe mag het ‘makkelijk en gezellig’. Dat vinden ze minstens even belangrijk voor het welzijn van hun gezin.