459946
Vrouw

Weblog van de week

Mijn trots

Vandaag wordt zij dertig. Rond haar verjaardag komen herinneringen boven. Ik kan het gevoel terughalen hoe klein ze was. Ze paste tussen mijn kin en mijn navel. Mijn hand rond kleine billen en opgetrokken beentjes. Uren zaten we zo, terwijl ik haar grotemensenboeken voorlas.

Naam: Noelle Riel

Leeftijd: 59

Beroep: freelancer

Relatie: geen

Kinderen: 1 dochter Puck, 30

Typisch vrouwelijk eigenschap:  zich aantrekken wat anderen van je vinden

Wat moet een vrouw ooit in haar leven doen: haar eigen beste vriend worden

 

 

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Strijd

Ik kan beeldend verhalen over de enige keer dat ik een strijd wilde winnen. Ze was peuter en zei de hele dag NEE. Dus ook tegen in bed moeten blijven. Krijsend, rood aangelopen van drift stond ze in haar bedje. Wel driehonderd keer legde ik haar terug. En won! Nu wint ze de medaille "grootste genieter van slapen".

Trots

We leerden met elkaar en van elkaar. Dankzij haar ben ik dapper, zelfstandig, zorgzaam en liefhebbend. Dankzij mij is zij dapper, zelfstandig en vergevingsgezind. 

Ik weet dat ze trots is op de mamma die een paard kan tillen, een kast in elkaar schroeft, alleen door Afrika gaat met de bus. De mamma die haar laatste honderd euro deelt en de lekkerste biefstuk bakt.

Ik ben de mamma die meestal ja zegt, en soms op onvoorspelbare momenten NEE. Zolang ze daar geen toestand over maakt weet ik dat ze niet verwend is. Vaak verwent ze mij. Met spontane voorstellen om samen te koken, te eten, te wandelen of naar de sauna te gaan. Wij kleuren elkaars bestaan mooier. Ik ben elke dag dankbaar dat zij het is die mij mamma noemt. Zolang zij ergens op de wereld rondloopt is het leven de moeite waard. Gelukkig met steeds minder moeite.

Moederschap

Van alles dat het leven mij bracht is er één ding dat ik zonder aarzeling opnieuw zou kiezen als ik het over zou moeten doen, en dat is moederschap. Mijn dochter is de zon van mijn bestaan, mijn spiegel, mijn externe geweten, mijn trots.

Noelle Riel (59) werkt in de ouderenzorg en heeft een volwassen dochter. Ze richtte de website dominozorg.nl op, een initiatief voor het uitwisselen van mantelzorg.