460174
Vrouw

Weblog van de week

Kinderfeestje

Ik beken het schoorvoetend: onze jongste zoon was in augustus jarig. En we moeten nog steeds zijn kinderfeestje geven. Maar voordat je de pek en veren pakt, wil ik mezelf graag verdedigen!

Naam: Nicole Orriëns

Leeftijd: 44

Website: http://www.huisvlijt.com

Beroep: Professioneel blogger

Relatie: Getrouwd

Kinderen: 5 kinderen van 10, 12, 14, 17 en 18

Favoriete website: knmi.nl om te kijken wat de kinderen (en ik) aan moeten!

Wat vind je een typisch vrouwelijke eigenschap? Twijfelen aan jezelf

Wat moet een vrouw echt ooit in haar leven doen? Zichzelf tegen komen

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zomervakantie

De belangrijkste verzachtende omstandigheid is toch wel dat hij in de Zomervakantie jarig was. En het is gedurende het schooljaar al niet gemakkelijk om een datum te prikken waarop alle kinderen kunnen. Want kinderen hebben tegenwoordig volle agenda's met muzieklessen, sportlessen, clubjes. En op zaterdag heb je dan de wedstrijden en voorstellingen naar aanleiding van al die wekelijkse lessen. In de Zomervakantie is het zo mogelijk nog lastiger, want dan is het bijna onmogelijk om een dag te vinden waarop iedereen kan, en in het land is.

Kinderfeestjes

Behalve deze praktische reden is er nog een andere reden. En dat is dat ik een beetje opgebrand ben als het gaat om kinderfeestjes… Vijf kinderen betekent vijf kinderfeestjes per jaar. En dat dan keer 8 schooljaren, brengt me op 40 kinderfeestjes. Voor het allereerste kinderfeestje worstelde ik me nog door twee Harry Potter boeken heen, om een goed themafeestje te organiseren. We hadden zelfs een perron 9,3! Jarenlang verzette ik me tegen de trend om kinderfeestjes buiten de deur te vieren en deden we het gewoon thuis. Vorig jaar gaven we voor het eerst toe, en namen we de verjaardagsgasten mee naar zo'n binnenspeeltuin. Het bleek een succes.

Gewoon spelen

Maar toen ik mijn jongste zoon vroeg: 'Wat wil je dit jaar doen?' antwoordde hij: 'Ik wil graag thuis spelen!'

Dus dat gaan we nu doen. En ik hoef er niet eens Harry Potter voor te lezen. Het thema wordt 'Gewoon spelen'. En aan het eind bak ik patat. En om de ouders een plezier te doen, brengen we de gasten met een volle buik weer thuis.

Hoe vier jij je kinderfeestjes?

Nicole Orriëns (44) is professioneel blogster; zo schrijft ze op Berichten van het Moederfront columns over het moederschap. Genoeg inspiratie: zelf heeft ze vijf kinderen tussen de 10 en 18 jaar. Lees deze week over al haar moederlijke avonturen!