460361
Vrouw

Creatief met yoghurt

Koken met yoghurt

GEEN - Een bakje yoghurt als ontbijt, als tussendoortje of in een lekkere smoothie. Maar wist je dat je nog veel meer kunt met yoghurt? VROUW zet een aantal culinaire ideeën voor je op een rij. Eet smakelijk!

Dressing

Yoghurt is een zeer goede basis voor saladedressings. Het is niet alleen minder vet, maar is ook nog veel lekkerder dan een dressing uit een fles. Meng voor de perfecte dressing yoghurt met peper, zout, citroensap en verse peterselie. Smullen maar!

Tzatziki

Een gerecht waarin yoghurt de hoofdrol speelt is: tzatziki. Een beroemde Griekse dip gemaakt van knoflook, yoghurt, komkommer en olijfolie. Zelf aan de slag met dit Griekse culinaire hoogstandje? Bekijk hier een aantal recepten met tzatziki:

Soepen

Wil je jouw zelfgemaakte soep iets romiger maken? Dan is yoghurt het perfecte ingrediënt. Voeg een flinke eetlepel toe aan de soep, roer het door en laat het goed intrekken. Geen inspiratie voor een warme kop soep? VROUW geeft je twee recepten:

Sauzen

In zowel de Indiase als Turkse keuken gebruiken ze yoghurt maar al te graag in gerechten. Met name in sauzen is dit zuivelproduct erg geliefd. Je kunt bijvoorbeeld de crème fraîche in een gerecht vervangen door yoghurt. Of een schepje toevoegen om jouw gerecht iets minder pittig te maken. Bekijk hieronder een aantal recepten met een overheerlijke yoghurtsaus:

Smoothies

Smoothies zijn lekker, gezond en heel eenvoudig te maken. Niet alleen bananen, aardbeien, bosbessen en gezonde groenten lenen zich uitstekend voor dit gezonde sapje. Ook yoghurt kun je prima toevoegen aan jouw smoothie. Het is vloeibaar, bevat weinig vet en zorgt ervoor dat jouw smoothie goed vult. Lekker als tussendoortje of ontbijt! Meer over smoothies lees je hier:

Muffins

Het is niet voor de hand liggend maar je kunt yoghurt ook gebruiken bij het bakken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een muffin met yoghurt? Dit valt niet zo zwaar op de maag, bevat aanzienlijk minder calorieën en is vooral in de zomermaanden lekker fris als tussendoortje. Lik je vingers af bij onderstaand recept: