Nieuws/Vrouw
460460
Vrouw

Weblog van de week

Platenkast

GEEN - Ja, ik ga er weer voor! Na jaren op zolder heb ik hem weer uit de kast getrokken. Mijn lieftallige platenspeler. Ik was het zat, een kast vol cd’s is ook niet alles. Ik wil mooi artwork en als het even kan de titels van de liedjes onthouden in plaats van; “Nummer 2 van die cd is een goed nummer”. Tamara gaat weer aan het vinyl!

Naam: Tamara van Kampen

Leeftijd: 39 jaar

Beroep: general manager Azzurro Fashion Group Amsterdam

Relatie: al 17 jaar samenwonend zonder kinderen

Favoriete website: www.thecoveteur.com

Typisch vrouwelijke eigenschap: intuïtie

Wat moet een vrouw echt ooit in haar leven doen: reizen, zo ver en veel mogelijk.

-------------------------------------------------------Als kind, opgegroeid in de eighties, was ik er al vroeg bij. Van elke gespaarde gulden kocht ik een single of album om op mijn witte Audio Sonic platenspeler grijs te draaien. Muziek is en blijft de grote liefde uit mijn leven.  mijn vroegste herinneringen link ik ook aan muzikale momenten.

Ik heb nog een redelijke selectie vinyl bewaard, maar ben van de week maar eens op platenjacht gegaan. Een enkele keer kun je mij vinden op een platenbeurs waar ik merk dat er steeds meer vinyl aangeboden wordt. Wie had er ooit kunnen denken dat na de komst van cd’s vinyl weer zo in opmars zou komen? Er zijn tegenwoordig artiesten en bands die hun nieuwe releases ook op vinyl uitbrengen. En ik merk zelfs dat de jongere generatie dit ook begint op te pakken ondanks hun download gedrag.

Ik ben op dit moment nog wel een beetje blijven hangen in de oude platen uit de jaren tachtig maar dat heeft natuurlijk te maken dat het daar allemaal is begonnen voor mij.

Deze week heb ik het verjaardagsfeestje van een vriendin en als cadeautip kreeg ik mee dat ze graag grammofoonplaten wilde voor haar verjaardag. Aangezien we enkele maanden geleden samen in Paradiso aanwezig waren bij het concert van Prince heb ik voor haar een leuke selectie uitgezocht op de beurs. Nu maar hopen dat ze deze nog niet heeft.

Tamara van Kampen (39)

is modeontwerper en manager van Azzurro Fashion. Ze is een echte modefanaat en ontwikkelde samen met Candy een kledinglijn voor Mexx.