460880
Vrouw

Hoe vind je een goede oppas?

Heb je een leuk etentje of een uitje zonder kinderen in de planning? Dan is het fijn als je een betrouwbare oppas hebt. Maar hoe vind je die en waar moet je aan denken?

Eigen netwerk

Boor je eigen netwerk aan. Vraag familie, vrienden, buren of ze iemand weten die het leuk vindt om op te passen of dat ze oppas hebben met wie ze goede ervaringen hebben. Ook online zijn er verschillende sites die oppassen aan bieden bij jou in de buurt.

Lijst

Leg een lijst aan met alle belangrijke telefoonnummers, zoals de mobiele nummer van jou en je partner, de huisarts en de spoedpost. Maar schrijf ook bijvoorbeeld allergieën op.

Kinder ehbo

Als je kandidaten hebt gevraagd om langs te komen voor een gesprek vergeet dan niet te vragen of ze een diploma hebben voor kinder ehbo, als je dat belangrijk vindt.

Kennismaken

laat de kandidaten ook kennis maken met de kinderen om te zien of het klikt.

Referenties

Praat altijd met ouders bij wie de oppas eerder heeft gewerkt. Vergeet niet te vragen naar de zwakke en sterke punten van de oppas. Als je tevreden bent met de referenties, twijfel dan niet te lang en vraag de oppas al vaste oppas van jouw kinderen. Goede oppassers zijn zeldzaam!

Sleutels

Maak een extra set sleutels voor de oppas.

Regels

Leg de regels duidelijk uit:  dus hoe laat naar bed en wanneer er gesnoept mag worden en wanneer je ze een standje geeft.

Hoe werkt het?

Leg de oppas uit hoe alles werkt: brandalarm, televisie, kindersloten etc.