Nieuws/Vrouw
461144
Vrouw

Dr. Love adviseert...

Mijn vrouw gaat niet vreemd

Je kunt maar ergens mee zitten wat echt niemand begrijpt. Rene is zo iemand. Zijn vrouw gaat niet vreemd, mailt hij daan Dr. Love. En dat zou hij nou zo graag wel willen. Aan afwijzing en afkeer voor zijn seksuele voorkeur heeft hij geen behoefte, voegt hij eraan toe. Gelukkig is Dr. Love ook dit keer uiterst begripvol.

Beste dr. Love,U krijgt ongetwijfeld met enige regelmaat problemen voorgelegd van mensen die vrezen dat hun partner hen niet trouw is. Ik snap dat dat voor die mensen een enorm issue kan zijn. In dat licht bezien is het probleem waar ik mee worstel vermoedelijk wel raar. Maar het is een echt probleem, waar ik het al jarenlang enorm moeilijk mee heb.

Waarom gaat ze niet vreemd?

Mijn vrouw gaat niet vreemd. En ik verlang er hevig naar dat ze dat wel zou doen. Het windt mij enorm op als zij vrijt met een andere man. Het is echt een groot probleem. Ik hou verschrikkelijk veel van haar en ik weet dat zij ook verschrikkelijk veel van mij houdt. Ons huwelijk is goed. Misschien wel uitstekend. We hebben het hartstikke fijn samen. Alleen dat ene ding...

Ik heb het gevoel dat ik in een catch-22 zit. Ik kan niet bij haar weg, want daarvoor hou ik veel te veel van haar. Maar op deze manier kan ik ook niet bij haar blijven, want ik ga eraan kapot dat mijn seksleven niet bevredigend is.

Depressies

Doorgaan zoals nu is echt geen optie, want ik begin de depressies een beetje aan elkaar te rijgen. En dat loopt natuurlijk een keer helemaal verkeerd af. Misschien is mijn echte probleem wel: hoe los ik in godsnaam mijn catch-22 op?NB: Ik heb er geen behoefte aan om te horen dat mijn seksuele voorkeur ongezond is, of een stoornis, of iets van dien aard. Ik heb voor mezelf aanvaard dat ik deze gevoelens nu eenmaal heb, en eerlijk gezegd wil ik ze ook absoluut niet kwijt. Hoe raar het misschien ook klinkt, ik vind het veel te fijn dat ik zo ben.Groeten, René

Beste Rene,

Ik sta natuurlijk bekend om mijn uiterst begripvolle houding. Tolerantie in eigen persoon, that´s me. Nou ja, dat is misschien overdreven, maar ik huldig wel het motto: iedereen moet maar doen wat hij of zij zelf wil, mits hij een ander daarmee niet ongelukkig maakt. Ik moet zeggen dat jouw mail me wel nieuwsgierig maakt. Ik heb meteen zo´n beeld in mijn hoofd: twee mensen aan de keukentafel, schaal dampende boerenkool in het midden; ´ja maar liefste, ik wil helemaal niet met iemand anders naar bed. Ik hou alleen van jou…´ ´Als je echt van me houdt, dan…´

Soap

Wat een soap. Vijftig tinten grijs met een vleugje spruitjeslucht. Afijn, daar ben jij niet mee geholpen. Maar het punt is, je kunt iemand niet dwingen iets te doen waar ze niet achter staat. Jouw vrouw wordt kennelijk doodongelukkig van vreemd gaan. En dat wil je toch ook niet? Heb je al eens overwogen haar te vragen mee te gaan naar een parenclub? Je bent echt niet verplicht daar meteen met een wildvreemde tussen de lakens te duiken, mag ook eerst de kat uit de boom kijken. Misschien vindt ze het dan minder eng.

Rollenspel

Een andere optie is een rollenspel. Doe alsof je zelf iemand anders bent. Plak een snor op en meet een Frans accent aan. Eventueel film je de vrijpartij zodat je later kan zien hoe jouw vrouw zogenaamd met een ander de liefde bedrijft. Maar denk erom, als ze ook daar niks voor voelt; het zij zo.

Sterkte, Dr. LoveZou jij Ria een ander advies geven? Dat kan hieronder. En heb jij zelf een vraag voor Dokter Love, mail dan naar drlove@telegraaf.nl.