Vrouw/Seks & Relaties
461222805
Seks & Relaties

Deel 77: 'Kom maar langs, dan kun je me diep in de ogen kijken'

"Dat verbaast me niet." Met die woorden valt Thijs met de deur in huis. "Je hebt een grote mond, maar ondertussen sluit je je af voor de zaken die echt belangrijk zijn. Dat zie ik. Daar heb ik een radar voor."

"Sorry?" stamel ik. Het is één uur 's nachts en ik heb echt geen zin in een psychologische analyse door iemand die mij nauwelijks kent. "Je bent bang om gekwetst te worden. Dat geeft niet. Dat zijn we allemaal, maar laat mij jou daar dan bij helpen."

Sorry

Nou ja, het wordt steeds gekker. "Sorry Thijs," antwoord ik, "je zit er helemaal naast. Ik voel niets voor je. Sorry. Ik had je niet moeten zoenen, maar wil je me nu verder met rust laten? Fijne avond." Ik verbreek de verbinding. Daar laat Thijs het niet bij zitten: hij belt meteen weer terug. En als ik niet opneem, gaat hij appen.

Ik raak zwaar geïrriteerd door hem omdat hij niet opgeeft, maar ook door mezelf omdat ik het niet kan laten om zijn berichtjes te lezen. Heerlijk materiaal om bij de borrel met Tanja na te bespreken, maar niet nu. Nu moet ik slapen, want ik heb morgen examen. Uiteindelijk zet ik de telefoon uit en leg ik hem in de woonkamer zodat ik niet in de verleiding kan komen. Ik zet heel ouderwets de wekker en ga slapen.

Examen

De volgende ochtend moet ik alles op alles zetten om op tijd bij mijn examen Sociale Hygiëne te zijn. Met veel kunst en vliegwerk lukt het me om tien minuten voor het examen de hal in te rennen. Ik zet meteen koers naar de koffiemachine. Wat fijn, geen rij. Ook bij de garderobe niet en ook bij de liften niet. Eigenlijk is het heel erg stil voor een gebouw waar zo een landelijk examen plaats vindt.

Ik neem nog een slok koffie en vis dan mijn telefoon uit de tas. Tijd om hem weer (even) aan te zetten. Thijs heeft waarschijnlijk niet geslapen: mijn WhatsApp en mijn mailbox stromen over van zijn berichten. Ik verwijder ze in één klap en bekijk dan mijn andere berichten. Een onbekend telefoonnummer heeft een appje gestuurd.

Onbruikbaar

Nieuwsgierig open ik het en zodra ik lees wat er staat, verslik ik me in mijn koffie: “Geachte examenkandidaat, door de storm heeft ons pand waterschade opgelopen. Het is daardoor onbruikbaar geworden. Wij wijken uit naar een andere locatie (zie bijgaand). Hier beginnen wij een half uur later. Mocht het u niet lukken om hier op tijd te zijn, dan krijgt u uw examengeld terug.”

Ik kijk naar de tijd en de locatie. Shit, dat is helemaal aan de andere kant van de stad! Dat ga ik nu niet meer redden... Had ik het bericht maar eerder gelezen.

Tinder

Heftig balend kom ik thuis. Ik had heel graag vandaag het examen willen doen, zodat ik klaar zou zijn voor de zomer. Nu duurt het weer een paar weken. Om mezelf op te beuren, open ik mijn Tinder chatboxen. In mijn Pallaschatbox zit een berichtje van Pan: "Veel succes met je examen." Ach, wat lief. Ik mail hem dat het niet door is gegaan door wateroverlast: "Dus nu wordt het na de zomer..”

Pan: "En jij wilde voor de vakanties klaar zijn?" Pallas: "Ja." Pan: "Wat voor een examen is het?" Pallas: "Iets voor mijn werk. Niet interessant. Wél interessant is de vraag waarom jij Pan heet." Pan: "Omdat ik met potten en pannen werk en 'pot' me niet zo handig leek." Ik stuur een lachende smiley terug. Ik vraag nog naar zijn week, maar daar komt geen reactie meer op. Jammer.

Puur natuur

Op mijn gewone account heb ik een match met een man met onvoorstelbaar groene ogen. Ze zijn bijna zo groen als de flesjes van een bekend biermerk, maar dat is waarschijnlijk beroepsdeformatie. Ik kijk gebiologeerd naar de intense kleur. Zou dat echt zo zijn of zou hij zijn ogen door een filtertje hebben gehaald?

Babs: "Zijn dat lenzen?" Gaby: "Nee, puur natuur." Babs: "Echt???" Gaby: "Kom maar langs dan kun je me heel diep in de ogen kijken." Babs: "Ik mag niet zomaar langs bij onbekende mannen."

Gaby: "Ik ben Gaby. Zo, nu ben ik niet meer onbekend. Kom je langs?" Babs: "Nee. Kunnen we niet eerst een tijdje mailen?" Gaby: "Nee." Babs: "Een tijdje bellen?" Gaby: "Ik heb geen ‘tijdje’ meer."

Witte jas

Babs: "Hoezo?" Gaby: "Ik ga weg." Babs: "Weg?" Gaby: "Begrijp heel goed dat je liever de kat uit de boom kijkt, maar ik sta op het punt om voor langere tijd naar het buitenland te gaan. Dus als we iets willen afspreken, moet dat snel." Babs: "Buitenland?" Gaby: "Ja ik werk voor een non-profit organisatie en ik ben uitgezonden naar Afrika."

Hij stuurt een foto van zichzelf in een witte doktersjas midden in de woestijn. Ik twijfel. Hij klinkt leuk, maar gaat dit niet te snel...?

'DE BARVROUW' OP WHATSAPP

Wil jij direct een seintje via WhatsApp als de nieuwe aflevering van De Barvrouw online staat? Dat kan!

- Sla 06-13651435 op als contact in je telefoon. - Stuur het bericht 'Barvrouw aan' naar ons via WhatsApp als je updates wilt ontvangen over De Barvrouw. - Je ontvangt geen bevestiging van je aanmelding. - Lees hier meer over de WhatsApp-dienst.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.