462168
Vrouw

CAKE

Cake en zalmpasta

RECEPTEN - Jessie van der Linden kookt met veel passie voor haar buurtbewoners. Hier twee heerlijke recepten.

Polenta | Bloedsinaasappel |  Pistache | Amandel

 

Nodig:

 

Bovenkant:

 

2 bloedsinaasappels, in schijfjes

1 tl olijfolie

1 tl rietsuiker

3 el pistache nootjes, grofgehakt

 

Cake:

300 ml olijfolie extra vergine

60 gram amandelen, geroosterd en gemalen

180 gram bloem

180 gram polenta

2 tl bakpoeder

 

Snufje zout

½ tl kaneel

½ tl nootmuskaat

½ tl gemberpoeder

 

120 ml Griekse yoghurt

220 ml agave of 200 gram suiker

1 vanillestokje, uitgeschraapt

 

Bereidingswijze

Serveertip: Mix Griekse yoghurt met vanillesuiker en serveer een dotje bij de taart.

PASTA

 

Zalm | pistache | basilicum

 

Voor 4 personen

 

Nodig:

 

1 pak pasta, bij voorkeur dikke fusilli

750 gram zalmfilet

2 handjes pistachenoten

bosje basilicum

rasp en sap van 1 citroen

500 gr kleine tomaatjes, bijvoorbeeld kerstomaatjes, door vieren

scheutje witte wijn

2 teentjes knoflook

1 klein uitje, fijngehakt

peper

zout

olijfolie

 

Bereidingswijze