462197
Vrouw

Uit VROUW Magazine

'Ik stoor me aan al die stereotypen'

Vier totaal verschillende vrouwen met één ding gemeen: een kleurrijke achtergrond. Wat vinden zijn van hun positie in Nederland? Hoe denken zij over opvoeding? En over seks? Journalist Dionne Pool – zelf van Surinaamse afkomst – legde hen gewaagde stellingen voor.

Raja Felgata (30) is programmamaker en hoofdredacteur van De Kleurrijke Lijst en getrouwd. Haar ouders zijn Marokkaans.

Donna Lewis (47) heeft een evenementenbureau, is moeder van twee kinderen en single. Haar vader is Surinaams, haar moeder komt uit Brits Guyana.

Giljone Rijkaard (35) is eigenaar van webshop Le Petit Chique, getrouwd en moeder van een dochter. Haar ouders zijn Surinaams.

Natasha Gerold (45) is artiestenmanager in de jazzmuziek, moeder van twee dochters en getrouwd. Haar ouders zijn Surinaams.

De gekleurde vrouw is trots op haar rondingen, daar kunnen blanke vrouwen nog wat van leren

Natasha: "Ik heb familieleden met prachtige rondingen die heel sexy zijn en zich ook heel stijlvol kleden. Je mag best trots zijn als je lekkere billen hebt, of een mooie borstpartij en lekker in je vel zit. Uitstraling is zó belangrijk."

Giljone: "Ik zeg het eerlijk: ik ben heel trots op m’n bilpartij. Het is alleen jammer dat ik niet alles pas wat ik leuk vind."

Donna: "Gekleurde vrouwen zijn over het algemeen trotser. Het is ook maar wat je gewend bent. Ik ken mijn moeder alleen als volle vrouw en ik heb een paar zware tantes. Niets mis mee."

Giljone: "Bij ons ben je pas gezond als je rondingen hebt. Als je dun bent, is er iets niet goed met je. Dan krijg je van je ooms en tantes te horen dat je wat meer moet eten."

Raja: "Ik was dun en mijn moeder vond ook dat ik meer moest eten. Lekker uitgebreid tafelen is typerend voor de Marokkaanse cultuur. Ik ben trots op mijn curves, maar het gaat vooral om je zelfbeeld. Als je blij bent met je lichaam en je bent gezond, maakt het niet uit of je 50 of 85 kilo weegt."

Meer lees je in VROUW Magazine 12.

Wat denk jij: zijn kleurrijke vrouwen trotser op hun rondingen dan blanke vrouwen? Praat met ons mee!